Logistični vmesnik

Popolna povezava med viličarjem in sistemom WMS

Povečajte sliko z miškinim kazalcem.

Spletno povpraševanje

Osnovne lastnosti

  • Modularna konstrukcija
  • Spreminjanje delovanja sistema WMS ni potrebno
  • Preprosta integracija različnih tehnologij v obstoječe programsko okolje
  • Številne možnosti povezave s skladiščnim informacijskim sistemom

Različne tehnologije in rešitve viličarjev (RFID, skladiščna navigacija v ozkih in širokih hodnikih) zahtevajo izmenjavo podatkov s skladiščnim informacijskim sistemom. Običajno ne komunicirajo v istem programskem jeziku. Da bi komunikacija vendarle potekala, je potrebno skladiščni informacijski sistem WMS prilagoditi. Logistični vmesnik Jungheinrich poskrbi, da prilagoditve niso potrebne ali pa so le te v zelo majhnem obsegu. Gre za posebej razvit programski vmesnik, ki je nameščen na brezžičnem terminalu ter prevzema naloge komunikacijske centrale in prevajalnika informacij. Integracija v obstoječa in nova sistemska okolja je torej hitra in preprosta, ne da bi bilo treba spremeniti funkcije skladiščnega informacijskega sistema WMS.

Pregled prednosti

  • Poenostavljena komunikacija med skladiščnim informacijskim sistemom WMS in krmilnikom vozila
  • Raznolika uporaba

Prikaži podrobno predstavljene prednosti

Podrobno predstavljene prednosti

Poenostavljena komunikacija med skladiščnim informacijskim sistemom WMS in krmilnikom vozila

Logistični vmesnik je zmogljiv programski vmesnik, ki deluje med skladiščnim informacijskim sistemom in krmilnikom viličarja ter zelo poenostavi komunikacijo med njima. Informacijski sistem pošlje transportne delovne naloge v logistični vmesnik, ki omogoča natančno komunikacijo z vozilom. Prikaz in krmiljenje postopkov lahko torej potekata brez sprememb skladiščnega informacijskega sistema. Modularnost logističnega vmesnika zagotavlja preprosto razširitev z dodatno tehnologijo, da lahko najrazličnejše tehnologije, denimo RFID, skladiščno navigacijo ali avtomatski viličar Jungheinrich APM, preprosto integriramo v obstoječa programska okolja.

Raznolika uporaba

Navadno se logistični vmesnik uporablja za skladiščno navigacijo v ozkih ali širokih hodnikih, na območju tehnologije RFID ter ob uporabi samodejnih skenerjev in določanja položaja viličarjev. S skladiščnim informacijskim sistemom lahko povežete tudi vertikalni zalogovnik s pladnji LRK, vertikalni karusel zalogovnik PRK in "shuttle sistem" UPC (Under Pallet Carrier). Če uporabljate avtomatski viličar APM, logistični vmesnik poleg povezave s skladiščnim informacijskim sistemom omogoča tudi integracijo z ostalimi proizvodno-skladiščnimi napravami, razširjeno logiko in grafično upravljanje delovnih nalogov. Za povezavo s skladiščnim informacijskim sistemom WMS so na voljo različni protokoli - File Transfer, TCP/IP, Telnet in številni drugi. Mogoča je tudi obratna smer povezave. Tako lahko logistični vmesnik hitro in preprosto pošilja prevedena povratna sporočila v skladiščni informacijski sistem.

Spletno povpraševanje

Jungheinrich, d.o.o.

Prodaja:  +386 1 561 04 85
Najem:    +386 1 561 04 90
Servis:     +386 1 561 04 98
Centrala: +386 1 561 04 80

E-mail: info(at)jungheinrich.si