Sistem za vodenje viličarjev

Uporaba neizkoriščenih možnosti

Sistem za vodenje viličarjev Jungheinrich vodi ustrezne viličarje ob optimalnem času do naslednje lokacije.

Povečajte sliko z miškinim kazalcem.

Spletno povpraševanje

Osnovne lastnosti

 • Zmanjšanje voznih poti
 • Večstopenjski prevozi
 • Optimalno krmiljenje
 • Preprečevanje čakalnih dob
 • Upravljanje vozil brez zastojev
 • Enakomerna obremenitev

Sistem za vodenje viličarjev je modul za Jungheinrich sistem za upravljanje skladišč (WMS) in koordinira posredovanje transportnih naročil v skladišču. Sistem lahko z upravljanjem voznega parka in čakajočih transportnih nalogov optimizira skladiščni sistem. Glede na vrsto transportnih nalogov in prioritet, se transportna naročila razvrstijo v prednostno zaporedje ter pošljejo v ustrezno vozilo kot naročilo za prevoz.

Pregled prednosti

 • Ustvarjanje dvojnih ciklov
 • Upravljanje voznega parka
 • Zmanjšanje praznih voženj
 • Določanje prioritet
 • Višja učinkovitost z večstopenjskimi transporti
 • Koordinacija vozil

Prikaži podrobno predstavljene prednosti

Podrobno predstavljene prednosti

Ustvarjanje dvojnih ciklov

Sistem za vodenje viličarjev uporabi kombinacijo uskladiščenja in ustreznega izskladiščenja za zmanjšanje praznih voženj.

Določanje prioritet

Sistem za vodenje viličarjev lahko z določanjem prioritete upošteva različne časovne zahteve. Da neustrezna transportna naročila ne bi ostala neobdelana, lahko prioriteta naraste z daljšanjem čakalnega časa.

Upravljanje voznega parka

Sistem za vodenje viličarjev dodeli delovna območja viličarjem glede na njihove lastnosti. Na podlagi te dodelitve lahko sistem izbere ustrezno vozilo za dodelitev transportnega naročila.

Višja učinkovitost z večstopenjskimi transporti

V številnih skladiščih se zahteva izvajanje večstopenjskih transportov. Zahteve za vozila za transporte v klasični paletni regal ali transporte v regal z ozkmi hodniki so zelo različne. Če želite za določeno transportno pot uporabiti ustrezno vozilo, se vozna pot razdeli v več segmentov, ki so povezani s predajnimi točkami. Predajo transportnih enot na predajnih točkah upravlja sistem za vodenje viličarjev, da ne pride do izgub časa zaradi čakanja in prezasedenosti vmesnih lokacij.

Zmanjšanje praznih voženj

Poleg dvojnih cilkov, ki zmanjšujejo število praznih voženj, se le-te lahko dodatno zmanjšuje s funkcijo 'sprotnega prevzema'. Sistem za vodenje viličarjev preveri, ali so na poti prazne vožnje morda transportne enote, ki jih je potrebno premakniti na drugo lokacijo.

Koordinacija vozil

Zlasti v skladiščih z ozkimi hodniki, po katerih se vozila ne morejo prehiteti, je potrebno skoordinirati pravila, kot so npr. ekskluzivne pravice na hodniku. To pomeni, da Jungheinrich WMS vozilu, ki mora obdelati transportni nalog, dodeli ekskluzivno uporabo hodnika znotraj skladišča. V tem času v ta hodnik ne zapelje nobeno drugo vozilo.

Spletno povpraševanje

Jungheinrich, d.o.o.

Prodaja:  +386 1 561 04 85
Najem:    +386 1 561 04 90
Servis:     +386 1 561 04 98
Centrala: +386 1 561 04 80

E-mail: info(at)jungheinrich.si