Infrastruktura brezžičnega lokalnega omrežja WLAN

Mobilni dostop, ki je vedno pri roki.

Povečajte sliko z miškinim kazalcem.

Spletno povpraševanje

Osnovne lastnosti

 • Načrtovanje in integracija – celovita ponudba podjetja Jungheinrich
 • Kakovostne komponente/skladno z industrijskimi standardi
 • Profesionalna merilna tehnologija za načrtovanje in preverjanje
 • Zelo dobra razpoložljivost zaradi redundantne zasnove

Zahteve po učinkovitosti sodobnega skladišča so zelo visoke. Sprotna obdelava podatkov in mobilna povezava osebja v skladišču omogočata znatno povečanje storilnosti, učinkovitosti in kakovosti ter prilagodljivejši odziv na spremenjeno prednost naročil strank. Z uporabo radijsko podatkovnega sistema lahko občutno znižamo stroške.
Podlaga za radijsko podatkovni sistem je infrastruktura brezžičnega lokalnega omrežja (WLAN ali Wi-Fi).

Pregled prednosti

 • Načrtovanje infrastrukture WLAN (simulacija)
 • Preverba WLAN omrežja (analiza sistema in delovanja)
 • Pregled in prednosti
 • Načrtovanje infrastrukture WLAN (meritev)

Prikaži podrobno predstavljene prednosti

Podrobno predstavljene prednosti


 • 1. Opredelitev osnovnih zahtev
 • 2. Prednačrtovanje prek simulacije (nenatančno) ali meritve (natančno) radijskega signala
 • 3. Naročilo stranke
 • 4. Uskladitev omrežnih podatkov z vašo informacijsko službo
 • 5. Predhodna konfiguracija in dokumentacija radijskih dostopovnih točk
 • 6. Priprava omrežnih kabelskih povezav in montaža dostopovnih točk (stranka). Položaji so natančno opredeljeni v poročilu meritve radijskega signala.
 • 7. Zagon in konfiguracija WLAN ter dodatnih komponent za radijski prenos podatkov
 • 8. Preverba brezžičnega lokalnega omrežja s sistemom, analiza zmogljivosti in opredelitev optimizacije
 • 9. Izvedba ukrepov, ponovna preverba in zaključna dokumentacija
 • Pregled in prednosti

  Infrastruktura WLAN omogoča sprotno povezavo osebja z radijsko podatkovnimi terminali ali drugimi komponentami, ki podpirajo WLAN, z omrežjem in s tem tudi vašim sistemom za upravljanje skladišč/sistemom ERP. Povsod, kjer je na voljo WLAN, se lahko osebje neovirano premika in ne izgubi povezave z omrežjem. To je mogoče zaradi preklapljanja med dostopovnimi točkami.
  Jungheinrich na podlagi vaših zahtev načrtuje optimalno zasnovano in varno infrastrukturo WLAN z možnostjo nadgradnje. Uporabljajo se kakovostne komponente WLAN za industrijsko uporabo proizvajalcev Cisco in Motorola.

  Načrtovanje infrastrukture WLAN (simulacija)

  Da bi dobili grobo oceno potrebnega števila in položaja radijskih dostopovnih točk se na podlagi načrta hale naredi simulacija. Ovire v brezžičnem lokalnem omrežju, torej skladiščne strukture (regali, blago in stene), je mogoče že grobo upoštevati. Dejansko stanje po napeljavi je mogoče določiti s približno +/– 20-odstotno natančnostjo. Poleg tega tudi ni mogoče upoštevati obstoječih dostopovnih točk WLAN v hali ali iz sosednjih podjetij. V majhnih halah simulacija navadno zadošča kot podlaga za načrtovanje. Za končno preverbo se priporoča analiza sistema in delovanja.

  Načrtovanje infrastrukture WLAN (meritev)

  Na tej stopnji se posamezne radijske dostopovne točke namestijo na predhodno določena mesta in preverijo z merilno tehniko. Naslednje mesto se določi glede na domet. Postopek določanja mest se nadaljuje, dokler ni vsa hala pokrita z brezžičnim lokalnim omrežjem. V zaključni dokumentaciji je opredeljeno potrebno število radijskih dostopovnih točk skupaj z dejanskimi mesti teh točk (lahko se naroči tudi slikovna dokumentacija).
  Meritev signala vrne najboljše rezultate, ko so skladiščne strukture/regali že postavljeni in napolnjeni. V novi skladiščni hali se brezžično lokalno omrežje pogosto potrebuje že med samim postavljanjem regalov, ki še niso napolnjeni. Če obstaja lastno ali tuje brezžično lokalno omrežje, je treba pred načrtovanjem narediti popis (analizo sistema in delovanja).

  Preverba WLAN omrežja (analiza sistema in delovanja)

  Analiza sistema in delovanja brezžičnega lokalnega omrežja (WLAN) je preverba obstoječe infrastrukture WLAN. V zaključni dokumentaciji (dodatna možnost slikovne dokumentacije) so prikazani in opredeljeni vsi parametri, odkrite težave in ukrepi za optimizacijo. Če želite radijsko podatkovne rešitve Jungheinrich (radijsko podatkovni terminali, skladiščna navigacija ipd.) povezati z infrastrukturo WLAN drugega ponudnika, je zelo priporočljiva analiza sistema in delovanja, da se zagotovi razpoložljivost WLAN in kakovost prenosa. V nasprotnem primeru je poznejša optimizacija pogosto lahko zelo zahtevna ali celo nemogoča.

  Spletno povpraševanje

  Jungheinrich, d.o.o.

  Prodaja:  +386 1 561 04 85
  Najem:    +386 1 561 04 90
  Servis:     +386 1 561 04 98
  Centrala: +386 1 561 04 80

  E-mail: info(at)jungheinrich.si