Skladiščna navigacija v ozkih regalnih hodnikih

Za EKX 410–515, EKS 210–312, ETX 513–515, EFX 410

Polavtomatska vožnja do skladiščne lokacije v ozkem hodniku

Povečajte sliko z miškinim kazalcem.

Spletno povpraševanje

Osnovne lastnosti

 • Povečanje učinkovitosti do 25 odstotkov
 • Razbremenitev voznika
 • Samodejna povratna sporočila brez odčitavanja
 • Preprečevanje napačnega skladiščenja in razskladiščenja
 • Manj poškodb regala
 • Uporaba s sistemom za upravljanje skladišča ali brez njega

Tehnologija RFID in logistični vmesnik Jungheinrich omogočata skladiščno navigacijo: transponderji RFID omogočajo, da vozilo v ozkem hodniku vedno pozna svoj položaj. Delovni nalogi iz skladiščnega informacijskega sistema WMS se preko brezžičnega omrežja pošljejo v RF terminal na vozilu. Logistični vmesnik Jungheinrich, ki je nameščen na terminalu, prevede podatke in jih pošlje neposredno v krmilnik vozila. Na ta način vozilo natančno pozna trenutni položaj in naslednjo lokacijo. Za vožnjo do naslednje skladiščne lokacije, voznik sproži le vozno stikalo.

Pregled prednosti

 • Povečanje storilnosti in razbremenitev voznika
 • Informacijska povezava z logističnim vmesnikom
 • Dodatne funkcije
 • Samostojne rešitve

Prikaži podrobno predstavljene prednosti

Podrobno predstavljene prednosti

Povečanje storilnosti in razbremenitev voznika

Polavtomatska in natančna vožnja poteka v najkrajšem času, po najhitrejši poti, ki zagotavlja najnižjo porabo energije. Na ta način privarčujete čas in denar. Storilnost se poveča tudi za 25 odstotkov. Kakovost preskladiščenja se izboljša. Človeške napake se izločijo, viličar se neposredno in polavtomatsko zapelje do skladiščne lokacije, ki jo določi sistem. Voznik se tako ne more zmotiti glede ciljnega mesta, zato se mu ni potrebno ves čas orientirati. Tak režim dela ga občutno razbremeni. Poleg tega je na regalnih konstrukcijah manj mehanskih poškodb, saj se vilice pri regalu samodejno in natančno pozicionirajo.

Dodatne funkcije

V obseg funkcij skladiščne navigacije spada aktivno nadziranje pomika vilic v povezavi z zaznavanjem bremena, ki preprečuje zamudno popravljanje tovora v regalu oziroma pri dviganju tovora iz regala. Med funkcije spada tudi pametno nadziranje ciljnega položaja, ki voznika že ob dodelitvi delovnega naloga opozori na posebnosti mesta postavitve. Viličar lahko v primeru kjer se regalna vrsta konča ob steni in standardnem uvozu v smeri pogona zazna, da je zadnja mesta v regalni vrsti mogoče doseči samo v primeru uvoza v smeri tovora. Voznik je o tem pravočasno obveščen, zato je mogoče preprečiti zamudne napačne vožnje.

Informacijska povezava z logističnim vmesnikom

Da lahko viličar natančno zapelje do naslednje skladiščne lokacije za preskladiščenje ali komisioniranje, mora biti vozilo obveščeno o omenjeni lokaciji. Optimalno povečanje učinkovitosti je pri tem moč doseči le v primeru, da vozniku ni potrebno ročno vnašati lokacij. Z logističnim vmesnikom ponujamo možnost, da delovne naloge samodejno in brez časovnega zamika prevzamete iz katerega koli skladiščnega informacijskega sistema WMS in jih pošljete v krmilnik vozila. Preprosta integracija v obstoječa sistemska okolja je pomemben del, ki prispeva k uspešni nastavitveni stopnji.

Samostojne rešitve

Ne uporabljate sistema za upravljanje skladišč WMS vendar želite uporabljati prednosti skladiščne navigacije? Tudi to je mogoče, saj vam tudi na tem področju ponujamo ustrezne rešitve za vaše zahteve brez informacijske povezave. Delovni nalog lahko s skenerjem črtnih kod pošljete neposredno v krmilnik vozila ali pa uporabljate vmesnik sprogramiran po meri, ki je nameščen v brezžičnem terminalu in povezuje voznika in skladiščno navigacijo.


Za krmiljenje vodenih vozil Jungheinrich po ozkih hodnikih se uporabljajo transponderji, ki so veliki zgolj 9 krat 16 mm in so v določenih razdaljah nameščeni v tla hodnikov. Vozila so opremljena z napravo RFID za pisanje/branje, ki komunicira s transponderji ter procesira dobljene informacije:

 • A) prepoznavanje delovnih hodnikov in skladiščnih con,
 • B) referenciranje izmerjene poti v hodnikih.

S temi informacijami in izmerjeno potjo vozila je vedno mogoče določiti natančen položaj v hodniku skladišča. V vozilu je shranjena celotna topologija sistema. Tako je mogoče na poljubnem mestu vklopiti preklopne in dodatne funkcije - denimo zmanjšanje hitrosti med prečkanjem bežalnih poti ali izklop dviga na lokacijah z omejeno višino.

Spletno povpraševanje

Jungheinrich, d.o.o.

Prodaja:  +386 1 561 04 85
Najem:    +386 1 561 04 90
Servis:     +386 1 561 04 98
Centrala: +386 1 561 04 80

E-mail: info(at)jungheinrich.si