Skladiščna navigacija za skladišča s širokimi hodniki

Navigacija deluje podobno kot v avtomobilih

Povečajte sliko z miškinim kazalcem.

Spletno povpraševanje

Osnovne lastnosti

  • Znižanje operativnih stroškov
  • Izračun najkrajše poti do cilja
  • Samodejno pošiljanje potrditev v sistem WMS
  • Znatno povečanje procesne varnosti
  • Polsamodejno nastavljanje višine dviga

Skladiščna navigacija za skladišča s širokimi hodniki ima podobne funkcije tistim, ki jih poznate že iz avtomobilskega navigacijskega okolja. Uporablja se lahko na območju sprejemno-odpremnih con in na območju širokih hodnikov. Ne deluje na podlagi sistema GPS, temveč se trenutna lokacija določa z optičnim lokacijskim sistemom ter s črtnimi 2D kodami nameščenimi na stropu hale ali z oznakami na tleh. Poleg omenjenega so mogoče izvedbe tudi z drugimi sistemi za določanje položaja. Zaradi integriranega polavtomatskega nastavljanja dvižne višine ni potrebe po zamudnem natančnem določanju dvižne višine teleskopa. Tudi tukaj se privarčuje čas.

Pregled prednosti

  • Pregled
  • Polavtomatsko nastavljanje dvižne višine
  • Opis

Prikaži podrobno predstavljene prednosti

Podrobno predstavljene prednosti

Pregled

Do želene lokacije v najkrajšem možnem času ter najkrajši poti. Skladiščna navigacija za skladišča s širokimi hodniki vodi voznika po najkrajši poti do želenega ciljnega mesta. Nič več zamudnih voženj zaradi iskanja. Poleg produktivnosti se zviša tudi kakovost skladiščnih procesov. Preprečijo se napake in voznik je občutno razbremenjen. Polavtomatsko nastavljanje dvižne višine privarčuje dodaten čas. Poleg tega je mogoče zmanjšati obseg ročnega skeniranja. Pri skladiščnih operacijah s celimi paletami se potrditve v skladiščni informacijski sistem WMS izvršijo samodejno.

Opis

Vse transportno skladiščne osnove TSO (palete), artikli ter skladiščne lokacije so opremljeni z ustreznimi RFID transponderji. Medtem ko voznik zajame paleto ali se približa skladiščni lokaciji, RFID sprejemnik na viličarju samodejno prebere informacije nameščenih transponderjev. Logistični vmesnik Jungheinrich pošlje ustrezne informacije v skladiščni informacijski sistem.

Polavtomatsko nastavljanje dvižne višine

Logistični vmesnik poleg skladiščne navigacije na podlagi skladiščnega mesta izračuna ustrezno dvižno višino. Ko voznik zapelje pred regal, logistični vmesnik začne komunicirati s krmilnikom viličarja. Voznik sproži dvig teleskopa, ki se samodejno ustavi na pravi višini. Zamudno natančno določanje položaja ni več potrebno, kar dodatno privarčuje čas. Polavtomatsko nastavljanje višine teleskopa deluje tudi kot samostojna rešitev.

Spletno povpraševanje

Jungheinrich, d.o.o.

Prodaja:  +386 1 561 04 85
Najem:    +386 1 561 04 90
Servis:     +386 1 561 04 98
Centrala: +386 1 561 04 80

E-mail: info(at)jungheinrich.si