Avtomatizirano visokoregalno skladišče

Prilagodljiva avtomatizacija na podlagi inovativne tehnologije Jungheinrich ETX

Povečajte sliko z miškinim kazalcem.

Spletno povpraševanje

Osnovne lastnosti

  • Različni načini delovanja
  • S tehničnimi prednostmi preverjenega osnovnega viličarja
  • Uporaba tudi v obstoječih visokoregalnih skladiščih
  • Postopna avtomatizacija
  • Optimalna zmogljivost skladiščenja in razskladiščenja
  • Premagovanje ovinkov

Avtomatiziran in kljub temu prilagodljiv sistem! Izbirate lahko med ročnim, delno avtomatiziranim in avtomatiziranim načinom delovanja, tako ste kos vsaki situaciji. Mogoč je torej tudi postopen prehod na avtomatizirani način delovanja skladišča.
Kot osnovno vozilo za avtomatizacijo se uporabi serijski visokoregalni viličar Jungheinrich ETX, kar omogoča, da izkoristimo njegove številne tehnične prednosti. Inovativna tehnologija je osnova za stroškovno učinkovito uporabo, pri čemer je v ospredju optimalno uskladiščenje in izskladiščenje, kar je pogoj za avtomatizacijo.

Pregled prednosti

  • Lastnosti
  • Prednosti
  • Uporaba

Prikaži podrobno predstavljene prednosti

Podrobno predstavljene prednosti

Lastnosti

Osnova za avtomatizacijo je preverjeni tip serijskega visokoregalnega viličarja ETX. Njegove standardne opcije, denimo vgradni polnilnik, različna prijemala za tovor (teleskopske ali vrtljive vilice), ipd., so tako na voljo tudi v samodejnem načinu. Dodatne komponente, denimo računalnik za krmiljenje avtomatizacije, sistemi za natančno pozicioniranje, krmiljenje vožnje v ovinkih ter kontrola centriranja in kontur tovora omogočajo popolno avtomatizacijo. ETXa prek WLAN omrežja komunicira z nadrejenimi krmilnimi sistemi. Z zanesljivo tehnologijo induktivnega vodenja, ki je vgrajena že v osnovni viličar, lahko vedno in povsod v skladišču vozite varno.

Uporaba

ETXa izkorišča prednosti osnovnega visokoregalnega viličarja Jungheinrich ETX z bočnim sedežem, pri katerem se voznik ne dvigne skupaj s tovorom (način man-down). Zato je načeloma mogoča tudi naknadna avtomatizacija že obstoječih visokoregalnih skladišč in ne le avtomatizacija ob postavitvi novega skladišča. Mogoča je tudi naknadna avtomatizacija že obstoječih viličarjev.
Če je skladišče načrtovano kot avtomatizirano že od samega začetka, ima ETXa v izvedbi man-down prednosti pred sorodno izvedbo viličarja EKXa, ki je »man-up«, saj se voznikova kabina pri viličarju ETX ne dvigne skupaj z vilicami, kar zmanjša težo in prihrani energijo.

Prednosti

Prilagodljiva uporaba s preklopom med ročnim/delno avtomatiziranim/avtomatiziranim načinom. Izkoristite prednosti osnovnega serijskega vozila. Avtomatizacija je mogoča v več stopnjah, kar omogoča postopno navajanje na avtomatski način dela ter prilagodljivost pri načrtovanju proračuna in optimizaciji operativnih stroškov.
Obraba se zmanjša v primerjavi s povsem ročnim načinom delovanja.
Jungheinrich ETXa je zelo okreten, zato lahko z njim dosežete vsako lokacijo v visokoregalnem skladišču.
Tudi že pri obstoječem regalnem sistemu lahko z ETXa izkoristite prednosti avtomatiziranega načina.

Spletno povpraševanje

Jungheinrich, d.o.o.

Prodaja:  +386 1 561 04 85
Najem:    +386 1 561 04 90
Servis:     +386 1 561 04 98
Centrala: +386 1 561 04 80

E-mail: info(at)jungheinrich.si