+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
After Sales, New Work Clothes_[MAM-57484]
blog

Kako ohraniti viličar v vrhunskem stanju?

Viličarji so kompleksno zgrajena vozila. Ne glede na to, ali imate nov, rabljen ali najet viličar, je ključnega pomena, da ga redno vzdržujete in izvajate potrebne preglede. Le tako boste omogočili, da bo ostal v optimalnem stanju.

Bolje kot boste skrbeli za svoj viličar, dlje bo zdržal. Poleg tega zmanjšate tveganje za nesreče in okvaro vašega viličarja. Predstavili vam bomo nekaj nasvetov, katere preglede morate redno opravljati. To vam omogoča popolnoma varno delo in obenem podaljšuje življenjsko dobo vašega viličarja.

Nasvet 1: Preverite gume

Aftersales_[MAM-51898]

Ena najpomembnejših komponent vašega viličarja so gume. Gume na viličarju je potrebno temeljito in redno preverjati.
Konec koncev, ko gume niso popolnoma napolnjene in zračni tlak ni zadosten, viličar izgubi oprijem. To ima lahko resne posledice, če v tistem trenutku prevažate težak tovor. Pazite, da zračni tlak v gumah ni previsok. To lahko privede do do tega, da guma poči. Vedno preverite, ali so vse matice in vijaki na kolesih dovolj pritrjeni. Tako kot pri avtomobilu je pomembno, da meja obrabe gum vašega viličarja ni presežena. 

Nasvet 2: Preverite tekočine

oil service_[MAM-43234]

Viličar potrebuje dovolj tekočine za nemoteno delovanje hidravlike in menjalnika. Nujen je pregled motornega olja in hladilne tekočine. Vse te tekočine morajo biti na pravem nivoju, da zagotovite optimalno delovanje viličarja. Z rednim preverjanjem, menjavo in dolivanjem tekočin izboljšate splošno delovanje viličarja, podaljšate njegovo življenjsko dobo in preprečite težave z motorjem.

Nasvet 3: Preizkusite zavore

Viličarji morajo pogosto opravljati posebej težka dela, zaradi česar se lahko zdi, da pri zaviranju samodejno stojite močneje na zavori. Če začnejo zavore vašega viličarja kazati znake poškodbe, je ključnega pomena, da takoj preverite njeno delovanje, da preprečite, da bi postale premehke in bi lahko povzročile resno škodo.
Preprost preizkus pred začetkom vožnje lahko prepreči marsikatero težavo. Za nekaj sekund pritisnite zavorni pedal. Pedal bi se moral običajno z enim gladkim gibom spustiti do konca. Ali se to zgodi v šokih ali z nekaj težavami? Potem je morda nekaj narobe in je najbolje, da viličarja ne uporabljate, dokler težave ne odpravite.

Nasvet 4: Preverite baterijo

Ali imate viličar z litij-ionsko baterijo?

Potem vam ni treba ničesar preverjati. Litij-ionska baterija ne potrebuje dnevnega nadzora. Vendar je pomembno, da se izognete popolni izpraznitvi baterije. Naše litij-ionske akumulatorje Jungheinrich lahko napolnite tudi hitro in med delovnim časom, recimo med malico.

Battery_[MAM-53424]

Ali imate viličar s svinčevo baterijo?

Pri svinčeno-kislinski bateriji je nekaj stvari, ki jih je najbolje preveriti vsaj enkrat na teden:
1. Preverite nivo elektrolitov v bateriji. Če je nivo prenizek, napolnite z demineralizirano vodo.
2. Baterija naj bo čista in suha.
3. Korozijo na plastificirani jekleni posodi ali stebrih je najbolje odstraniti.

Nasvet 5: Očistite svoj viličar

Viličar se običajno uporablja veliko, pogosto tudi v neoptimalnih pogojih. Na primer, ni neobičajno, da viličar vsak dan opravi večkratne vožnje od zunaj v skladišče in obratno. To lahko izpostavi viličar prahu in dežju v kombinaciji s številnimi drugimi potencialno jedkimi snovmi. Če viličarja ne čistite redno, postane težje odstraniti ves prah in drugo umazanijo, kar lahko povzroči resne poškodbe. Z rednim čiščenjem ostane viličar v odličnem stanju in prepreči pregrevanje zaradi nabiranja prahu. Poleg tega se je z lepim in čistim viličarjem prav prijetneje voziti naokoli.

Nasvet 6: Uporabljajte samo originalne dele

Spare Parts_[MAM-56971]

Vsak viličar je sestavljen iz velikega števila gibljivih komponent. Varčevanje pri stroških, ko gre za rezervne dele, zato ni dobra ideja. Navsezadnje lahko to povzroči pogoste okvare – in še huje – morebitna varnostna tveganja. Zato za svoja vozila Jungheinrich uporabljajte le originalne rezervne dele Jungheinrich. Tako se lahko vedno zanesete na svoj viličar in dolgoročno prihranite denar, saj se izognete stalnim, dragim popravilom.

Vas zanima več?

Bi radi izvedeli več o tem, kako ohraniti svoj viličar v vrhunskem stanju? Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in z veseljem vam bomo pomagali.

Imate vprašanja?