+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
Stage – podjetje Birner
Protipotresna varnost in učinkovitost

Optimizacija logističnih delovnih postopkov v okviru sodobnega distribucijskega skladišča podjetja Birner

Birner je največji avstrijski trgovec rezervnih delov za vozila. Najnovejše razmere na trgu so podjetju narekovale izgradnjo sodobnega distribucijskega središča. Toda: leži na potresnem območju 4. Naš koncept je podjetje Birner prepričal in zagotovil potresno varnost tega vrhunskega skladišča.

Podrobno načrtovanje

Podjetje Birner, ki ima 560 zaposlenih in je prisotno na 29 lokacijah po vsej Avstriji, je v letu 2016 ustvarilo približno 140 milijonov evrov prometa. Prodajna ponudba podjetja zajema 350.000 dobavljivih izdelkov, od katerih je 150.000 vedno na zalogi. Vedno večja ponudba izdelkov je narekovala oblikovanje nove logistične strategije. Zato so se v podjetju Birner odločili za izgradnjo novega distribucijskega skladišča. Cilj strategije je bil izboljšanje delovnih postopkov, boljše vodenje zalog in izkoriščanje dodatnih prednosti povečanja sinergičnih učinkov. Poleg tega je bilo skladišče predvideno kot odgovor na zahteve sodobnega časa. Tehnična izvedba koncepta se na prvi pogled ni zdela posebej zahtevna. Toda tehnični izzivi so se skrivali v podrobnostih.

Stefan Ulz
Vodja logistike v podjetju Birner GmbH

»Podjetje Jungheinrich nam je ponudilo najboljši regalni in varnostni sistem.«

Varno, hitreje, pametneje – logistična rešitev iz ene roke

Nepremičnino iz devetdesetih let prejšnjega stoletja z operativno površino 11.600 kvadratnih metrov je bilo treba prilagoditi in obnoviti v skladu s sodobnimi zahtevami. Izkazalo se je tudi, da stoji na potresno aktivnem območju. Varnost in stabilnost sta bili na prvem mestu. Podjetje Birner smo prepričali z vrhunskim centraliziranim sistemom po meri, ki zagotavlja protipotresno varnost.

Naša rešitev, ki obsega regalno skladišče s konstrukcijskimi jeklenimi elementi in paletnimi policami, omogoča učinkovite in dosledne delovne postopke za rezervne dele – od dobave pri ponudnikih pa vse do izvedbe zaključenih naročil. Posamezna območja so povezana na osnovi sistema s transportnimi trakovi za palete in zabojnike. Trenutna kapaciteta skladišča je skoraj 5.700 palet in več kot 160.000 regalnih mest. Poleg tega je z viličarji poskrbljeno za povečano delovno obremenitev in podporo optimizaciji.

Trikratni zmagovalec – zmogljivost s prihodnostjo

Vodja logistike Stefan Ulz je zadovoljen z rezultati: »Med tremi ponudbami regalnih sistemov za trinadstropno komisionirno skladišče smo izbrali podjetje Jungheinrich, ki je lahko zagotovilo najboljši regalni in varnostni sistem. Prepričalo nas je predvsem dejstvo, da so bile vse delne rešitve brezhibno združene v celostno logistično rešitev.« Gre za partnerstvo, ki bo trajalo, saj »tudi v prihodnosti nameravamo uporabljati storitve, ki jih ponuja podjetje Jungheinrich, še zlasti, če bo potrebna razširitev distribucijskega središča.«

Imate vprašanja?