+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Formular za kontaktiranje
Novičke
Stage Coko
Optimizacija postopkov ponudnika plastičnih delov

Revolucija na področju notranje logistike v visokoregalnih skladiščih

Srednjeveliko podjetje za dobavo plastičnih delov Coko je s svojim sloganom »Oblikujemo vaše izdelke.« zanesljiv ponudnik že devetdeset let. Podjetju je odločitev za namestitev našega sistema za visokoregalna skladišča prinesla povečanje učinkovitosti in optimizacijo postopkov.

Optimizirani postopki skladiščenja

Pri dobavitelju plastičnih delov Coko iz Bad Salzuflena so želeli povečati učinkovitost svojih skladiščnih postopkov. Za vse izdelke v sistemu SAP ERP je bilo na voljo samo eno odpremno mesto in zgolj blokovna skladiščna območja. V skladišču podjetja Coko so zato bili proizvodi, ki sodijo skupaj, skladiščeni ločeno. To pomeni, da je iskanje proizvodov pri komisioniranju trajalo dlje. Jungheinrichov avtomatski sistem za visokoregalna skladišča je bil rešitev za vse njihove težave.

Jens Kastning
Head of Logistics at Coko-Werk GmbH & Co. KG

"Since investing in the automatic narrow-aisle warehouse, we benefit from considerably more cost-effective logistics processes."

Visokoregalno skladišče s prostorom za 3.240 palet

Na sedežu podjetja za proizvodnjo tehničnih delov iz plastike v Bad Salzuflenu je bilo zgrajeno visokoregalno skladišče s prostorom za 3.240 palet. Po poglobljeni analizi ekonomske učinkovitosti je padla odločitev o uvedbi avtomatskega skladišča z ozkimi hodniki. Podjetju Coko nismo zagotovili le regalnega skladiščnega sistema s tremi avtomatskimi viličarji za ozke hodnike ETXa in nadzorom, ampak tudi omrežje WLAN in terminale.

Notranja logistika iz ene roke

Vse iz ene roke – to je slogan družinskega podjetja Coko-Werk GmbH & Co KG. Ključni trgi podjetja vključujejo oblikovanje orodij in izdelkov iz plastike, dejavno pa je tudi na področju izdelave orodij, oblikovanja z vbrizgavanjem in sestavljanja komponent, barvanja, penjenja, varjenja in tiskanja.  V podjetju Coko že vrsto let uporabljajo Jungheinrichove viličarje in so z njimi nadvse zadovoljni. Pri izbiri med dvema ponudnikoma jim je to olajšalo odločitev glede novega sistema za visokoregalno skladišče.

Večja učinkovitost

Dobavitelju plastičnih delov prinaša Jungheinrichov sistem koristi na več ravneh: povečanje stroškovne učinkovitosti, izboljšanje splošne razpoložljivosti, zmanjšanje porabe energije in manjša obraba. Po opravljeni predhodni analizi sistema in zmogljivosti smo v avtomatizirano okolje uvedli rešitev WLAN na osnovi krmilnika. Prednost te podatkovne radijske rešitve je v tem, da je omogočeno tako neposredno kot tudi oddaljeno osrednje skrbništvo povezanih dostopnih točk. Izmenjava podatkov med terminali za viličarje in uvedenim SAP-WM poteka prek našega sistema WCS, ki deluje kot nadzornik materialnih tokov, spremlja sistem s transportnimi trakovi in upravlja več kot 3.000 paletnih mest.

Uspešna revolucija na področju notranje logistike

V podjetju Coko so z rešitvijo zadovoljni. Jens Kastning, vodja logistike v podjetju Coko-Werk GmbH & Co. KG, Bad Salzuflen, pravi: »Odslej lahko delamo po načelu „prvi noter, prvi ven“ in izpolnjujemo ustrezne smernice, ki veljajo za avtomobilsko panogo. Poleg tega smo vedno na tekočem o tem, kateri izdelek je na katerem skladiščnem mestu.« »Visokoregalni nakladalni viličarji nam omogočajo velik presežek proizvodov in s tem izboljšano dobavno zmogljivost. To je prednost, ki jo lahko dobro izkoristimo pri dobavi za naše stranke.«

Imate vprašanja?