+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
Stage – podjetje De Korrel Beheer
Kompaktno skladiščenje za večjo učinkovitost

Prostorsko in stroškovno varčen sistem skladiščenja na več globinah za podjetje ECS Paneermeel

Podjetje ECS Paneermeel je v skladu s porastom povpraševanja nenehno povečevalo proizvodnjo in se kmalu soočilo s pomanjkanjem prostora za več ton krušnih drobtin. S sistemom skladiščenja na več globinah smo zagotovili potrebno zmogljivost skladiščenja, obenem pa povečali učinkovitost postopkov. 

Upoštevanje načela »prvi noter, prvi ven«

ECS Paneermeel Industrie B.V., hčerinsko podjetje nizozemske družbe De Korrel Beheer B.V, je eden največjih proizvajalcev krušnih drobtin v Evropi. To prehrambno podjetje poleg standardnih izdelkov ponuja tudi izdelke po meri, kot so krušne drobtine določene velikosti ali posebne mešanice. Povpraševanje strmo narašča in proizvodnja je pred kratkim dosegla rekordnih 25 milijonov kilogramov na leto. Za skladiščenje takšne količine krušnih drobtin je bilo skladišče podjetja ECS v Barneveldu premalo. Zato nam je zaupalo nalogo povečanja zmogljivosti ter povečanja učinkovitosti in prilagodljivosti skladišča. Poleg tega je bilo stranki pomembno, da se v skladišču izvaja načelo »prvi noter, prvi ven« (First-In First-Out – FIFO). Naša rešitev: sistem skladiščenja na več globinah z vozički UPC.

John Dokter
Generalni direktor družbe ECS Paneermeel Industrie B.V.

»Jungheinrichov sistem skladiščenja na več globinah z vozički UPC prinaša veliko večjo mero prilagodljivosti.«

Učinkovitejše skladiščenje z uporabo vozičkov UPC

Konstrukcijski elementi skladišča podjetja ECS so bili pretežno uvozni regali. Nova, celovita rešitev, ki vključuje kanalni regal, osnovno vozilo in voziček, pa prinaša številne prednosti. Med drugim omogoča izjemno kompaktno skladiščenje in delno avtomatizirano paletno skladiščenje, zato je stroškovno zelo učinkovita. Osrednji element sistema skladiščenja na več globinah je voziček UPC. Pod palete je mogoče zapeljati s standardnimi viličarji, kar omogoča, da uskladiščenje ali izskladiščenje potekata v skladu z načelom FIFO. Polnjenje kanalov v serijah pomeni optimalno učinkovitost delovanja vozičkov UPC. Da ne pride do prekinitev, ima upravljavec na voljo upravljalni terminal, vgrajen v držalo na viličarju, s katerim lahko upravlja voziček UPC, ko se ta približuje. Nova rešitev je podjetju ECS omogočila občutno večjo učinkovitost postopkov natovarjanja.

Prilagodljivost in varnost

»Sistem skladiščenja na več globinah z vozički UPC nam omogoča, da celotno serijo uskladiščimo v enem samem kanalu, kar pa ne vpliva na kompaktnost skladiščenja v zgornjem ali spodnjem kanalu. Prilagodljivost se je s tem občutno povečala,« pravi o izbiri naše rešitve lastnik John Dokter. Pri tem je Dokterju bila pomembna tudi dobrobit delavcev v skladišču. Z delno avtomatizacijo je bilo tako poskrbljeno za občutno večjo varnost.

Imate vprašanja?