+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
Stage – podjetje Eppendorf
warehouseNAVIGATION za pregleden ustroj

Podjetje Eppendorfer Zentrifugen GmbH je z izgradnjo novega obrata v Leipzigu utrlo pot sodobni proizvodnji z učinkovitejšimi postopki in fokusom na svoje osnovne dejavnosti.

Sodoben proizvodni obrat za podjetje Eppendorf Zentrifugen v Leipzigu omogoča večjo učinkovitost postopkov v skladišču in odpravlja nepotrebne premike.

Podjetje Eppendorfer Zentrifugen GmbH je z izgradnjo novega obrata v Leipzigu utrlo pot sodobni proizvodnji z učinkovitejšimi postopki in fokusom na svoje osnovne dejavnosti.

Eppendorfer Zentrifugen GmbH je bioznanstveno podjetje, ki razvija in izdeluje sisteme za uporabo v laboratorijih po vsem svetu.

Konec iskanja

Podjetje Eppendorfer Zentrifugen GmbH je s sodobnim proizvodnim obratom s površino za proizvodnjo 5.340 kvadratnih metrov in površino za logistiko 2.200 kvadratnih metrov v Leipzigu lahko uvedlo učinkovite postopke in se osredotočilo na svoje osnovne dejavnosti, tehnologijo CNC, končno sestavljanje izdelkov in hladilno tehniko.

Jungheinrichova intralogistična rešitev stranki omogoča centralizirano upravljanje in nadzor vseh postopkov – od prejema blaga do dobave blaga končnemu naročniku.

15,5 metrov visok paletni visokoregalni skladiščni prostor s 4.200 skladiščnimi mesti in skladišče drobnega materiala s 5.848 skladiščnimi mesti poslužujeta regalni viličar in viličar za ozke hodnike.

André Hofmann
Vodja logistike

»Jungheinrichova intralogistična rešitev je povečala dobičkonosnost in zanesljivost skladiščnih postopkov. Nepotrebne iskalne vožnje so stvar preteklosti.«

Trajnostno povečanje zanesljivosti postopkov 

Jungheinrichov sistem za upravljanje skladišča z Jungheinrichovim logističnim vmesnikom in asistenčnim sistemom warehouseNAVIGATION je na trajnostni način povečal stroškovno učinkovitost in zanesljivost postopkov v skladišču podjetja. Z optimizacijo transportnih poti do skladiščnih mest je prihranjenega ogromno časa, nepotrebne iskalne vožnje pa so stvar preteklosti.

Dvostopenjski transportni postopek v celoti upravlja Jungheinrichov sistem WMS. Prejeto blago je treba takoj odčitati in evidentirati, nato pa ga regalni viličar prepelje na predajno postajo.

Na ta način poteka upravljanje z natančno določenimi lokacijami skladiščnih mest v skladišču z ozkimi hodniki, polavtomatsko vožnjo do skladiščne lokacije pa omogoča navigacijski sistem warehouseNAVIGATION. 

Njihovo trenutno lokacijo visokoregalni nakladalni viličar zaznajo na osnovi transponderjev v tleh skladišča. Informacija o predvidenem približevanju skladiščnemu mestu je nato posredovana prek radijskega podatkovnega terminala. 

Pregledni postopki na osnovi urejenega ustroja

Urejen ustroj Jungheinrichovega sistema WMS v kombinaciji z navigacijskim sistemom warehouseNAVIGATION poskrbi za večjo dobičkonosnost, večjo zanesljivost postopkov in večjo preglednost. Ti elementi skupaj omogočajo združevanje materialnih tokov.

To prinaša znatne prihranke časa, saj so odpravljene nepotrebne iskalne vožnje. Čas pa je denar, zato so v podjetju Eppendorfer Zentrifugen GmbH izjemno zadovoljni s svojo naložbo.

Imate vprašanja?