+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
Stage – podjetje GLX
Optimizirano komisioniranje

Novo distribucijsko središče s skladiščnim sistemom po meri

V podjetju GLX Global Logistic Service je bilo s sodobno celovito rešitvijo za notranjo logistiko poskrbljeno za odpravo ozkih grl in znatno povečanje zmogljivosti skladiščenja.

Pri Jungheinrichu smo poskrbeli za uglasitev notranje logistike v novem distribucijskem središču družbe GLX Global Logistic Service GmbH v Freienbrinku pri Berlinu s posebnimi zahtevami stranke.

Skupina GLX, ki posluje na več kot šestih lokacijah, je uspešno rastoče podjetje na področju upravljanja oskrbovalnih verig. Zaradi hitre rasti podjetja so skladišča skupine GLX dosegla meje svojih zmogljivosti in za odpravo ozkih grl je bilo predvideno novo logistično središče.

Spremenjene tržne razmere narekujejo večjo zmogljivost skladiščenja

Pri Jungheinrichu smo za novo distribucijsko središče skupine GLX zagotovili celovito storitev, kontaktno osebo in vodjo projekta. Vse iz ene roke. Celotno rešitev za notranjo logistiko smo razvili v sodelovanju s stranko.

Cilj projekta je bil znatno povečanje zmogljivosti in učinkovitosti skladiščenja.

Roland Becker
Generalni direktor

»Skladišče in pretok materiala sta popolnoma prilagojena našim zahtevam. Skladiščni sistem po meri, vključno s komisionirnim sistemom, nam je pisan na kožo.«

Rešitev – rezultat skupnega razvoja

Novo distribucijsko središče s površino 15.000 kvadratnih metrov stoji jugovzhodno od Berlina in je zdaj evropsko vozlišče, iz katerega skupina GLX svojim strankam zagotavlja logistiko rezervnih delov in poprodajne storitve. 

V okviru modularnega regalnega sistema se za skladiščenje majhnih zabojnikov in zabojev v štirih hodnikih z okrog 10.500 skladiščnih mest uporabljata dva Jungheinrichova induktivno vodena vertikalna komisionirna viličarja tipa EKS 210.

Poleg tega regalni sistem za široke hodnike in palete z veliko nosilnostjo nudi približno 15.000 skladiščnih mest, ki so v domeni obratovanja regalnih viličarjev. V skladišču, ki je dolgo 140 metrov in široko 110 metrov, se za transportne namene uporablja skupaj 20 Jungheinrichovih viličarjev.

Modularni regalni sistem vključuje tudi posebno protipožarno rešitev, tako da ni potrebna uporaba regalnega sistema protipožarnih brizgalk.  

Učinkovitejši postopki in krajši čas komisioniranja

Povečanje obsega blaga in splošne zmogljivosti ter učinkovitejši postopki in krajši čas komisioniranja skupini GLX omogočajo dobro pripravljenost na prihodnjo rast. 

Stranka razmišlja tudi o integraciji s sistemom SAP preko logističnega vmesnika z uporabo Jungheinrichovega navigacijskega sistema warehouseNavigation.

Sklenemo lahko, da gre za rešitev, ki je popolnoma prilagojena potrebam stranke, hkrati pa je usmerjena v prihodnost.

Imate vprašanja?