+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
Stage – podjetje Internorm
Celovito načrtovanje skladišča za Internorm

Nov regalni sistem Jungheinrich za večjo zmogljivost skladiščenja

Regalni sistem po meri je s 4.000 dodatnimi paletnimi mesti povečal zmogljivost skladiščenja visokokakovostnih izdelkov iz plastičnih mas v skladišču podjetja Internorm v mestu Damme.

Dobili smo priložnost, da novo skladišče podjetja Internorm s sedežem v nemškem mestu Damme (vzhodna Vestfalija) opremimo s prilagojenim regalnim sistemom za skladiščenje palet in drobnega materiala. 

Internorm je proizvajalec, ki svoje visokokakovostne izdelke iz umetnih mas ponuja že od leta 1987. Portfelj izdelkov podjetja obsega valje in valjne plašče, pa tudi poliuretanske plastične izdelke, vlite elemente in artikle, narejene z vbrizgavanjem v kalup.

Ločitev proizvodnje od skladiščenja

Zaradi stalne rasti podjetja sta bila potrebna ločitev proizvodnje od skladiščenja in naložba v popolnoma novo skladišče s površino 4.200 kvadratnih metrov.

Skladiščenje izdelkov iz plastičnih mas je zahtevalo tudi izboljšanje protipožarne zaščite. Poleg drobnega materiala, evropalet in podolgovatih izdelkov je bilo treba upoštevati še skladiščenje mrežastih zabojev.

Na podlagi celovitega posvetovanja z Jungheinrichovimi strokovnjaki so se odločili za kombinacijo večmestnih paletnih regalov za široke hodnike z modularnim regalnim sistemom in konzolnih regalov.

Thorsten Trumme
Vodja logistike v podjetju Internorm v mestu Damme

»Ključno pri izbiri Jungheinricha sta bila celovito svetovanje in profesionalen odnos skozi celotno fazo izbora.«

Jungheinrichovo celovito načrtovanje

Podjetje Jungheinrich je kot vodilni ponudnik regalnih sistemov na področju notranje logistike poskrbelo za celovito projektiranje in načrtovanje novega skladišča. Naši strokovnjaki so analizo, načrtovanje in postavitev skladišča izvedli v tesnem sodelovanju s podjetjem Internorm.

Na podlagi analize obsežnih zahtev in materialnih tokov smo lahko ponudili regalni sistem po meri, ki je popolnoma ustrezal zahtevam stranke.

Regalni sistem – popolna rešitev za podjetje Internorm

Nov skladiščni sistem podjetja Jungheinrich je bil postavljen na talni površini 3.000 kvadratnih metrov in obsega skladiščno območje s površino 4.200 kvadratnih metrov, kar pomeni, da se je zmogljivost skladiščenja povečala za približno 4.000 palet.

Regalni sistem po meri je sestavljen iz večmestnih paletnih regalov, modularnih polic in konzolnih regalov, ki zagotavljajo učinkovito skladiščenje vseh izdelkov in nemotene postopke komisioniranja. 

Poleg tega so se v podjetju Internorm odločili za viličarja Jungheinrich ETV Q, ki na osnovi električnega krmilnega sistema s pogonom na vsa kolesa omogoča transport blaga z nakladalno dolžino do osem metrov v omejenem prostoru.

Končni rezultat je izjemen regalni sistem po meri, ki nudi večjo prilagodljivost in zmogljivost skladiščenja.

Imate vprašanja?