+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
Stage Case Study Kotz
Optimizirana distribucija rezervnih delov

Centralno distribucijsko skladišče za Fahrzeugbedarf Kotz

V svoji zgodovini je podjetje trgovalo z originalno opremo za proizvodnjo vozil in prikolic. Kasneje so paleto dopolnili z rezervnimi, ki odražajo trenutno vrednost vozila.

Izzivi upravljanja z rezervnimi deli

Poslovanje z rezervnimi deli igra vse pomembnejšo vlogo od poznih devetdesetih let. Izgradnja nove stavbe je bila potrebna za centralizacijo različnih skladišč rezervnih delov, ki so se prej nahajala po vsej Avstriji. Pravi deli so bili vedno na zalogi, vendar pogosto na napačnem mestu. Zato so sprejeli odločitev o izgradnji centralnega distribucijskega skladišča.


Andreas Rappold
CEO Fahrzeugbedarf Kotz & Co. KG

"Naše izkušnje z Jungheinrichom so izjemno pozitivne. Prejeli smo popoln paket, brez skrbi.“

Učinkovito upravljanje nadomestnih delov

Ena glavnih zahtev novega skladišča je bila, da prevzame 75 do 80 % vseh avstrijskih dobav delov. Fahrzeugbedarf Kotz predstavlja 90 %  prodaje s približno 5.000 deli iz portfelja izdelkov. Kljub temu morajo biti v skladišču na voljo tudi deli kategorije B in C. Zato je bilo treba zasnovo skladišča natančno prilagoditi tem potrebam in drugim posebnim zahtevam poslovanja z rezervnimi deli za gospodarska vozila.

Izboljšana zmogljivost zahvaljujoč popolni intralogistični rešitvi

Fahrzeugbedarf Kotz se je odločil, da bo organizacijo in nadzor nad gradbenim projektom vodil interno. Tako so bili še naprej obveščeni o vseh podrobnostih. Da ne bi imeli opravka s posameznimi izvajalci, so iskali dobavitelja s celotno storitvijo. Odločitev je bila hitro sprejeta v korist Jungheinricha. "Naše izkušnje z Jungheinrichom so bile izredno pozitivne. Prejeli smo popoln, brezskrben paket," pojasnjuje Andreas Rappold, direktor podjetja Fahrzeugbedarf Kotz & Co. KG.


Imate vprašanja?