+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Formular za kontaktiranje
Novičke
Stage – podjetje Solupharm
Večja učinkovitost postopkov v skladišču

Avtomatizirana intralogistika zagotavlja zanesljivost postopkov

Avtomatizirana intralogistična rešitev za podjetje Solupharm iz Melsungena nudi visoko stopnjo prilagodljivosti, zanesljivost postopkov in povečanje učinkovitosti.

Avtomatizirana intralogistična rešitev, ki smo jo v skladu s smernicami o dobri proizvodni praksi zagotovili družbi Solupharm Pharmazeutische Erzeugnisse GmbH v mestu Melsungen, nudi visoko stopnjo prilagodljivosti in zanesljivosti postopkov ter tako povečuje učinkovitost delovanja skladišča.

Solupharm je specializirano podjetje za proizvodnjo sterilnih pripravkov za injiciranje in infundiranje. Zato je bilo treba pri postavitvi avtomatiziranega skladišča upoštevati zahteve dobre proizvodne prakse (Good Manufacturing Practices – GMP).

Prilagodljivost in nebirokratičnost

Da bi povečali zmogljivost skladiščenja, so se v podjetju Solupharm za svoje skladišče z ozkimi hodniki odločili za naložbo v dva avtomatska visokoregalna viličarja. Visokoregalni viličarji ETXa so zasnovani tako, da omogočajo 25 dvojnih ciklov na uro. Transportne naloge izvajajo v dveh hodnikih, dolgih 35 metrov. 

Modeli ETXa omogočajo zlaganje in razlaganje blaga na višini največ šest metrov. Za njihovo napajanje z energijo je poskrbljeno z odprtimi napajalnimi letvami, ki so nameščene na regalih. Na ta način je zagotovljeno, da so viličarji na voljo 24-ur na dan, sedem dni v tednu, saj niso potrebne prekinitve delovanja zaradi polnjenja ali menjave baterije.

Avtomatski visokoregalni viličar v skladišču z ozkimi hodniki

Jungheinrichov nadzorni sistem za skladišče (Warehouse Control System – WCS) omogoča zanesljive postopke in večjo učinkovitost. Zato so napačno komisionirano blago in drage napake pri natovarjanju dragocenih izdelkov podjetja Solupharm le še stvar preteklosti. 

Sistem ERP pošlje informacijo o pretoku blaga in inicializira intralogistične postopke. Nato sistemu WCS posreduje transportne naloge za palete, sistem WCS pa avtomatskim visokoregalnim viličarjem prek omrežja WLAN dodeli skladiščne naloge. 

Na ta način je omogočeno obratovanje skladišča 24 ur na dan brez prekinitev in brez potrebe po določitvi dodatnih skladiščnikov za dežurstvo v nočni izmeni. Delavci so tako razbremenjeni in se lahko posvetijo drugim opravilom z večjo dodano vrednostjo.

Rešitev vključuje tudi namestitev nujnega dostopa do skladišča z ozkimi hodniki. Če torej pride do nepredvidene napake, lahko skladišče še vedno obratuje na podlagi upravljanja ročnih viličarjev.

Dr. Tobias Schönberg
Vodja proizvodnega skladišča

»Če se v prihodnosti pojavijo potrebe po večjem pretoku blaga, bomo na to pripravljeni. Skladišče je namreč zasnovano tako, da ga lahko preprosto razširimo.«

Rešitev po meri z možnostjo razširitve

Rezultat je v prvi vrsti nadgradljiva celovita rešitev po meri, ki nudi možnost razširitve. Če se v prihodnosti pojavijo potrebe po večjem pretoku blaga, je skladišče mogoče preprosto razširiti z dodatnimi visokoregalnimi nakladalnimi viličarji.

Rešitev za večjo učinkovitost delovanja skladišča – med drugim tudi večja zanesljivost postopkov in nadgradljivost.

Imate vprašanja?