+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
Stage – podjetje Wahl&Co
Učinkovito delovanje skladišča

Nemoteno delovanje visokoregalnega skladišča podjetja Wahl & Co

Uveljavljeno družinsko podjetje za špedicijske in logistične dejavnosti Wahl GmbH & Co. KG iz Bielefelda nudi logistične storitve za industrijski in maloprodajni sektor. Pri gradnji svojega novega visokoregalnega skladišča v Bielefeldu so uporabljali naše viličarje in asistenčne sisteme.

Pametne rešitve za notranjo logistiko

Za ponudnika logističnih storitev je najpomembnejše, da se hitro in prilagodljivo odzove na strankine želje. Temu primerno so podjetju Wahl & Co na prvem mestu nemoteni delovni postopki. Zato je bilo treba pri opremljanju visokoregalnega skladišča za 15.000 palet upoštevati naslednje zahteve: optimalno usklajeni postopki prevzema in izdaje blaga, vrhunska podpora voznikom viličarjev zaradi preprečevanja napak in preprosta integracija viličarjev v obstoječi sistem za upravljanje skladišča (Warehouse Management System – WMS).

Jörn Wahl-Schwentker
Generalni direktor podjetja Wahl GmbH & Co KG

»Jungheinrichov asistenčni sistem je našim upravljavcem nudil odlično podporo pri prevažanju palet do odlagalnih mest v visokoregalnem skladišču.«

Pametna tehnologija omogoča racionalizirane postopke

Podjetje Wahl & Co smo navdušili s kompaktnimi, zelo zmogljivimi regalnimi viličarji za ozke hodnike in nagrajenim logističnim vmesnikom. Izbrali so regalni viličar ETV 214 s polavtomatsko predizbiro dvižne višine liftNAVIGATION. Njegova prednost je v tem, da mora voznik odčitati črtno kodo na regalu šele po prevozu palete na postajo za pobiranje in odlaganje. Nato sistem za upravljanje skladišča pošlje nalog, ki ga logistični vmesnik prevede v regalnemu viličarju razumljiv jezik. Upravljavec potem na radijskem podatkovnem terminalu vidi ustrezno ciljno mesto; ustrezno ciljno višino pozna tudi viličar. Upravljavec samo pomakne ročico za dviganje in vilice se do ustrezne etaže dvignejo na osnovi polavtomatske predizbire dvižne višine liftNAVIGATION. To preprečuje poškodbe regala zaradi zlaganja in razlaganja na napačni regalni višini.

Podjetju Wahl & Co smo zagotovili tudi dva visokoregalna nakladalna viličarja EKX 515, ki lahko razvijeta visoko vozno hitrost. Opremljena sta z asistenčnim sistemom warehouseNAVIGATION, delovni nalog za svoje komande pa prejmeta iz sistema WMS prek logističnega vmesnika. Pri zlaganju in razlaganju blaga mora voznik samo dodati plin, ker viličar že pozna ustrezno transportno pot. To omogoča prihranek časa in povečanje učinkovitosti. Poleg tega je informacija o zaključenem delovnem nalogu samodejno poslana nazaj v sistem WMS prek logističnega vmesnika. Odčitavanje na ciljnem mestu tako ni več potrebno, realizacija skladišča z ozkimi hodniki pa je možna brez uporabe etiket.

Optimalna podpora skladiščnim postopkom

Jörn Wahl-Schwentker, generalni direktor podjetja Wahl & Co, ne more skriti navdušenja nad visokoregalnim skladiščnim sistemom: »Jungheinrichovi asistenčni sistemi so našim upravljavcem nudili optimalno podporo pri prevažanju palet od sistema s transportnimi trakovi do odlagalnih mest v visokoregalnem skladišču. Tako smo dosegli izjemno zanesljivost postopkov in velik pretok blaga. Zelo zadovoljni smo bili tudi s tem, kako preprosta je bila integracija viličarjev v naš sistem za upravljanje skladišča. Z lahkoto smo izvedli vse potrebne prilagoditve.«

Imate vprašanja?