+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
EcoVadisVN
13. oktober 2022

Jungheinrich ponovno prejel platinasti certifikat za trajnost

Jungheinrich se uvršča med 1% najbolj trajnostnih podjetij na svetu
Prenovljena nagrada EcoVadis z odličnimi rezultati na področju varstva okolja
Dosledna podnebna strategija, ki temelji na podrobni bilanci CO2

Jungheinrich je že drugič zapored prejel trajnostni certifikat EcoVadis Platinum. To strokovnjaka za intralogistiko uvršča med 1% odstotek najboljših podjetij na svetu na področjih varstva okolja, človekovih pravic in trajnostnega ravnanja.

Kako se podjetja obnašajo z vidika družbene odgovornosti?
Bonitetna agencija EcoVadis je pregledala več kot 100.000 podjetij po vsem svetu, da bi odgovorila na to vprašanje. Le odstotek najbolj trajnostnih od njih prejme EcoVadis najvišji platinasti certifikat. Podjetje Jungheinrich je že drugič zapored prejelo to najvišjo oceno za trajnost, s čimer je po mnenju EcoVadisa ponovno eno najbolj trajnostnih podjetij na svetu.
Dr. Lars Brzoska, predsednik upravnega odbora Jungheinrich AG, pojasnjuje: »Jungheinrich ustvarja trajnostno vrednost – to dokazuje večkratna nagrada EcoVadis Platinum. Kot družinsko podjetje želimo združiti inovativne izdelke in gospodarski uspeh z ekološko in družbeno odgovornostjo."

EcoVadis še posebej ceni uspešnost Jungheinricha na področju varstva okolja in ocenjuje zavezanost podjetja na tem področju kot "izjemno". Jungheinrich dosledno sledi cilju postati ogljično nevtralen in se je jasno zavezal pariškemu podnebnemu cilju 1,5 stopinje. V oceno EcoVadis je bila vključena tudi uporaba obnovljivih virov energije, na primer z ustvarjanjem lastne sončne energije preko fotovoltaičnih sistemov. Poleg tega je Jungheinrich pred leti sprejel lasten Kodeks dela in človekovih pravic, h kateremu so se zavezala vse prodajne enote v 41 državah po vsem svetu. Da bi zagotovili trajnostno nabavo, Jungheinrich sistematično ocenjuje ravnanje svojih dobaviteljev na področjih človekovih pravic, okolja in skladnosti. To trenutno vključuje več kot 700 dobaviteljev, ki predstavljajo več kot 75 odstotkov Jungheinrichovega globalnega obsega nabave.

Trenutni certifikat predstavlja že četrto nagrado EcoVadisa po vrsti. V letih 2019 in 2020 je Jungheinrich prejel zlato, leta 2021 pa prvič platinasto priznanje. Podjetje še naprej dosledno sledi svoji zavezanosti trajnosti.
EcoVadis je kot ena vodilnih svetovnih institucij za ocenjevanje korporativne odgovornosti ocenila več kot 100.000 podjetij po vsem svetu. Metodologija temelji na mednarodnih standardih za trajnost in upošteva več kot 200 nabavnih kategorij v več kot 175 državah. Ocena temelji na 21 indikatorjih na štirih vsebinskih področjih: okolje, delo in človekove pravice, etika in trajnostno ravnanje.

Več o platformi za ocenjevanje trajnosti EcoVadis na: https://www.ecovadis.com/.

Imate vprašanja?