+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
Ecovadis 2023
24. oktober 2023

Tretji zaporedni platinasti certifikat za trajnost

Jungheinrich ponovno eno najbolj trajnostnih podjetij na svetu

Nagrajeno za "izjemno" okoljsko učinkovitost

Celovita zavezanost človekovim pravicam in trajnostnim dobavnim verigam

Hamburg: Mednarodna bonitetna agencija za družbeno odgovornost podjetij EcoVadis je že tretjič zapored podelila Jungheinrichu platinasti certifikat za korporativno odgovornost. EcoVadis tako priznava Jungheinrichovo izjemno zavezanost okolju, delovnim in človekovim pravicam, etiki in trajnostnemu naročanju. S platinastim certifikatom EcoVadis ponovno potrjuje, da se Jungheinrich še naprej uvršča med 1 odstotek najboljših trajnostnih podjetij na svetu. "Jungheinrich ustvarja trajnostno vrednost. Prizadevamo si združiti gospodarski uspeh z ekološko in družbeno odgovornostjo. EcoVadisov prenovljeni platinasti certifikat dokazuje, da nam to uspeva. Za nas je tako potrditev kot obveza, da še naprej peljemo naprej in širimo svojo zavezanost v prihodnosti kot del naše strategije 2025+. Trajnost je in bo ostala temelj dejavnosti naše skupine,« pravi dr. Lars Brzoska, predsednik upravnega odbora Jungheinrich AG.

Pionir na področju varstva okolja in človekovih pravic

EcoVadis je letos še posebej izpostavil "izjemno" delovanje Jungheinricha na področju okolja. Tu je podjetje med drugim doseglo največje število točk zaradi učinkovitih ukrepov za zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov in ohranjanje dragocenih virov. Jungheinrich se je jasno zavezal cilju 1,5 stopinje in si prizadeva vzpostaviti CO2e nevtralno poslovanje na vseh lokacijah in obratih po vsem svetu do leta 2030. Vse Jungheinrichove lokacije v Nemčiji, vključno s šestimi nemškimi tovarnami, že od leta 2021 pridobivajo izključno zeleno elektriko. Od takrat si skupina Jungheinrich še naprej prizadeva za prehod na obnovljive vire energije po vsem svetu. Prehod na zeleno elektriko so medtem v celoti zaključili že v 21 državah. Pomemben dejavnik pri tem je tudi proizvodnja lastne sončne energije. V ta namen podjetje nenehno pospešuje opremljanje svojih lokacij z lastnimi fotovoltaičnimi sistemi in je nazadnje pokrilo parkirišče sedeža podjetja v Hamburgu s fotovoltaičnim sistemom v velikosti 1.100 kvadratnih metrov. Jungheinrich prav tako ohranja vire s predelavo rabljenih viličarjev v industrijskem obsegu. V tem procesu se do 99 odstotkov surovin, uporabljenih v viličarju, ponovno uporabi ali reciklira. V primerjavi z novo proizvodnjo podjetje tako prihrani do 80 odstotkov CO2e.

Poleg tega si Jungheinrich močno prizadeva zagotoviti spoštovanje človekovih pravic v svoji vrednostni verigi. V ta namen je družba razširila obstoječi sistem trajnostnega vodenja nabave, tako da na poseben način upošteva vidike človekovih pravic. Za poostritev notranjih postopkov za zagotavljanje skrbnega pregleda človekovih pravic je Jungheinrich uvedel tudi ustrezen sistem obvladovanja tveganja in poleg uradnika za človekove pravice opredelil druge odgovornosti, kot je Svet za človekove pravice, ki ga sestavljajo strokovnjaki za človekove pravice znotraj skupina. Analize tveganja se izvajajo redno, da bi že v zgodnji fazi prepoznali, ocenili in preprečili morebitne kršitve človekovih pravic.

Trenutni platinasti certifikat EcoVadisa je tretja najvišja nagrada Jungheinricha zapored po letih 2022 in 2021. Pred tem je bilo podjetje nagrajeno z zlatim certifikatom tako leta 2020 kot 2019. EcoVadis velja za eno vodilnih svetovnih institucij za ocenjevanje podjetij. odgovornost. Samo 1 % najbolj trajnostnih podjetij od vseh ocenjenih podjetij prejme vrhunski platinasti certifikat EcoVadisa. Skupno EcoVadis analizira trajnostno upravljanje več kot 100.000 podjetij po vsem svetu glede okolja, dela in človekovih pravic, etike in trajnostnega naročanja.

Imate vprašanja?