+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
Klimaziel bestätigt
02/14/2024

Potrjen podnebni cilj

Jungheinrich prejel potrditev pobude Science Based Targets 

  • Neto ničelne emisije v celotni vrednostni verigi do leta 2050 
  • Znanstveno utemeljena strategija proti podnebnim spremembam, ki jih povzroča človek 
  • Lokacije v 28 državah pridobivajo vso električno energijo iz obnovljivih virov energije 

Pobuda "Science Based Targets" (SBTi) je pregledala in potrdila podnebni cilj podjetja Jungheinrich, da zmanjša lastne emisije toplogrednih plinov na ničelno vrednost. Po mnenju SBTi ambiciozni cilj hamburškega ponudnika intralogistike prispeva k omejitvi globalnega segrevanja na 1,5 stopinje Celzija in je zato v skladu s cilji Pariškega sporazuma. Jungheinrich je eno od redkih sodelujočih podjetij na svetu, katerega cilj neto ničelne vrednosti je potrdila organizacija SBTi. Do zdaj je pobuda potrdila cilje neto nič manj kot desetim odstotkom vseh sodelujočih. 

Podjetje Jungheinrich se je zavezalo, da bo do leta 2050 zmanjšalo svoje emisije toplogrednih plinov (obseg 1 do 3) na neto nič v celotni vrednostni verigi. Vmesne korake, potrebne za dosego tega cilja, je zdaj potrdila pobuda SBTi, ki je opredelila prvi neodvisni standard preverjanja na svetu za prizadevanja podjetij za varstvo podnebja.  

Dr. Lars Brzoska, predsednik uprave družbe Jungheinrich AG: "Le z znanstveno utemeljeno podlago lahko omejimo učinek tople grede, ki ga povzroča človek, in posledično dvig globalne temperature na 1,5 stopinje Celzija. Le tako lahko človeštvo zagotovi, da se drastične posledice in tveganja podnebnih sprememb bistveno zmanjšajo." 

Jungheinrich se je leta 2021 pridružil SBTi in se uradno zavezal, da bo aktivno prispeval k doseganju podnebnega cilja 1,5 stopinje. Skupina je gonilna sila globalnega prehoda oskrbe z električno energijo na obnovljive vire energije. Jungheinrichove lokacije v 28 državah zdaj pridobivajo električno energijo izključno iz obnovljivih virov. Za nadaljnje zmanjšanje emisij toplogrednih plinov pri svojem poslovanju je podjetje uvedlo dodatne ukrepe, kot sta postopno opuščanje fosilnih goriv in popolna elektrifikacija svojega voznega parka.  

Jungheinrich si nenehno prizadeva tudi za trajnost svojih izdelkov, da bi dosegel celovito zmanjšanje emisij v celotni vrednostni verigi. Na primer, Jungheinrichovi viličarji z litij-ionskimi baterijami pri vsakodnevni uporabi že porabijo približno 20 odstotkov manj energije (v primerjavi s svinčevo-kislinskimi alternativami). Če viličarje poganja tudi zelena električna energija, med uporabo ne povzročajo skoraj nobenih emisij.  

Dr. Lars Brzoska: "Zastavili smo si ambiciozne cilje. Reševanje podnebne krize je velikanska naloga. Le skupaj lahko ustvarimo bolj trajnosten svet za prihodnje generacije. Jungheinrich prispeva svoj delež." Zato so na poti do neto ničelnih emisij toplogrednih plinov tesno vključeni tudi poslovni partnerji. Jungheinrich je trenutno izvedel raziskavo o vprašanjih varstva okolja pri več kot 700 dobaviteljih. Ti že predstavljajo 75 odstotkov obsega nabav družbe Jungheinrich.  

Več informacij o Jungheinrichu in pobudi Science Based Targets najdete na https://www.jungheinrich.com/en/sustainability/climate-protection-1532956 in https://sciencebasedtargets.org/companies-taking-action#dashboard (iščite: “Jungheinrich”).

Imate vprašanja?