+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Formular za kontaktiranje
Novičke
Ecovadis 2021
22. februar 2022

Platinasti certifikat za korporativno odgovornost

Jungheinrich je med 1% najbolj trajnostnih podjetij na svetu
Nadpovprečna uspešnost na področju varstva okolja, človekovih pravic in trajnostnega ravnanja
Nagrada za transparentno zavezanost trajnosti

Jungheinrich zelo dobro izpolnjuje svojo korporativno odgovornost. Kot priznanje za to je ocenjevalna agencija EcoVadis podjetju zdaj podelila najvišji, platinasti certifikat trajnosti. Kot ena vodilnih svetovnih institucij za ocenjevanje odgovornosti podjetij, EcoVadis podeljuje platinasti status le najboljšemu odstotku certificiranih podjetij. Skupno je EcoVadis analiziral trajnost več kot 85.000 podjetij.

Dr. Lars Brzoska, predsednik upravnega odbora Jungheinrich AG: »Jungheinrich ustvarja trajnostno vrednost. Za nas kot družinsko podjetje to konkretno pomeni, da združujemo družbeno in ekološko odgovornost z dobičkonosno rastjo. Ta samopodoba nas žene k oblikovanju intralogistike in skladišč prihodnosti. Platinasti certifikat EcoVadis je za nas velika potrditev in seveda tudi obveznost, da nadaljujemo svojo pot tudi v prihodnje.”

EcoVadis kot razlog za platinasti certifikat Jungheinricha navaja intenzivne trajnostne ukrepe podjetja, predvsem v kategorijah okolja, dela in človekovih pravic ter trajnostnega ravnanja. Jungheinrich se je na primer pred leti zavezal lastnemu kodeksu dela in človekovih pravic v vseh svojih prodajnih enotah v 40 državah po vsem svetu. Skupina je tudi jasno zavezana pariškemu podnebnemu cilju 1,5 stopinje in je napovedala, da namerava kot podjetje doseči podnebno nevtralnost. V tem kontekstu se je Jungheinrich pridružil tudi priznani pobudi Science Based Targets. Skupina na vseh nemških lokacijah že uporablja izključno zeleno električno energijo, kot tudi v Sloveniji. Trenutno poteka preureditev tujih podružnic in obratov. Hkrati je podjetje začelo opremljati različne lokacije s fotovoltaičnimi sistemi za proizvodnjo lastne sončne energije.

Trenutni certifikat predstavlja že tretjo nagrado EcoVadisa po vrsti. Jungheinrich je namreč v letih 2019 in 2020 že prejel zlate certifikate. Podjetje bo tudi v prihodnje dosledno nadaljevalo svojo zavezanost trajnosti. V naslednjem koraku se bodo načela trajnosti še razširila v procesu razvoja izdelkov, hkrati pa se bo okrepilo sodelovanje z dobavitelji.

Več o platformi za ocenjevanje trajnosti EcoVadis na: https://www.ecovadis.com/.

Imate vprašanja?