+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
Bild

Politika zasebnosti za digitalne storitve družbe Jungheinrich

V nadaljevanju vam ponujamo podrobne informacije o vrsti, obsegu in namenu obdelave osebnih podatkov za digitalne storitve družbe Jungheinrich.

1. Splošne informacije

Ta pravilnik o zasebnosti je osnova, na podlagi katere (v nadaljevanju: "Jungheinrich", "mi", "nas") obdelujemo osebne podatke, ki jih zberemo od vas v okviru vaše uporabe Jungheinrichovih storitev, spletnih aplikacij in drugih digitalnih izdelkov (v nadaljevanju: "storitve") ali podatke, ki nam jih daste na voljo. Zaupnosti in varstvu vaših osebnih podatkov pripisujemo velik pomen. Zato vaše osebne podatke, ki nam jih posredujete v okviru uporabe storitev, obravnavamo strogo v skladu z zakonskimi določbami in predpisi te politike zasebnosti.

V nadaljevanju vas obveščamo o vrsti, obsegu in namenu obdelave vaših osebnih podatkov v okviru uporabe storitve. Pozorno preberite naslednje informacije, da boste razumeli, kako obdelujemo vaše osebne podatke.

V četrtem razdelku so informacije o obdelavi vaših podatkov, ki se nanašajo na posamezne storitve.

Za delovanje naših digitalnih storitev se uporablja standardni postopek preverjanja dostopa. Obdelava v okviru preverjanja dostopa je opisana v razdelku 5.1.

2. Upravljalec

Upravljalec v smislu zakona o zasebnosti je Jungheinrich AG, Friedrich-Ebert-Damm 129, 22047 Hamburg. Naša pooblaščena oseba za varstvo podatkov, na katero se lahko obrnete z vsemi vprašanji v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov in uveljavljanjem vaših pravic (glejte poglavje 8), je:

G. Frank Jastrob
Jungheinrich AG
Friedrich-Ebert-Damm 129
22047 Hamburg, Deutschland

Telefon: +49 40 6948-1630
E-Mail: Frank.Jastrob@jungheinrich.de

3. Varnost podatkov

Tehnične in organizacijske varnostne ukrepe izvajamo v skladu z najsodobnejšimi tehnologijami, da bi zagotovili spoštovanje zahtev evropske in nacionalne zakonodaje o zasebnosti ter zaščitili podatke, ki jih obdelujemo, pred naključno ali namerno manipulacijo, izgubo, uničenjem ali pred dostopom nepooblaščenih oseb.

Zlasti vsa komunikacija v zvezi z obiskom in uporabo storitev, ki poteka prek brskalnika ali aplikacije (v nadaljevanju agent), je šifrirana s postopkom TLS.

4. Informacije o obdelavi podatkov

Osebne podatke obdelujemo le v skladu z ustreznimi predpisi o varstvu podatkov. To pomeni, da podatke obdelujemo le, če je to zakonsko dovoljeno, tj. če obdelavo podatkov zahteva zakon, če je uporabnik dal soglasje ali če se obdelava podatkov izvaja na podlagi naših zakonitih interesov v smislu člena 6(1)(f) GDPR.

5. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Sodelujemo s tretjimi osebami, ki v našem imenu prevzamejo določene tehnične naloge pri zagotavljanju storitev.

Če vključimo zunanje ponudnike storitev, se to vedno zgodi v skladu z zakonskimi določbami in predpisi veljavnega pravilnika o zasebnosti. Prejemniki podatkov so jih dolžni uporabljati le za opredeljene namene. V primeru prenosa podatkov prejemniku zunaj skupine Jungheinrich v tretji državi zunaj Evropske unije/EGP prejemnik zagotavlja enakovredno raven varstva podatkov v skladu s členom 44 in naslednjimi. SPLOŠNE UREDBE O VARSTVU PODATKOV. Izjema so države, katerih raven varstva podatkov je Komisija EU priznala kot ustrezno v skladu s členom 45 GDPR.

V okviru tehnične podpore storitve smo odgovorni za podporo na 1., 2. in 3. stopnji. Po potrebi bomo vaše osebne podatke, ki smo jih prejeli od vas, posredovali prodajnemu podjetju Jungheinrich, ki je odgovorno za vas, da lahko v primeru težav in vprašanj zagotovi potrebno podporo. Ta prenos podatkov je potreben za pogodbeno zagotavljanje funkcij storitve (člen 6(1), stavek 1, črka b) Splošne uredbe o varstvu podatkov).

6. Piškotki

Pri zagotavljanju storitev uporabljamo tako imenovane piškotke. To so majhne besedilne datoteke, ki jih storitev pošlje v napravo, ki jo uporabljate (osebni računalnik, tablični računalnik itd.), in se shranijo v pomnilnik vašega agenta. Namen teh piškotkov je na primer identifikacija uporabnika kot pooblaščenega uporabnika za čas njegove uporabe storitve. Brez te začasne "vmesne hrambe" bi bilo treba že opravljene vnose v nekaterih aplikacijah vedno znova vnašati. Piškotek vsebuje samo podatke, ki jih izda strežnik in/ali jih vnese uporabnik na zahtevo (npr. strukturo, podatke o domeni, pot, datum poteka veljavnosti, ime in vrednost piškotka). Piškotek ne more vohuniti za trdim diskom.

Če ne želite, da se piškotki shranjujejo v vašem računalniku, lahko ustrezno možnost deaktivirate v sistemskih nastavitvah svojega agenta. Že shranjene piškotke lahko izbrišete v sistemskih nastavitvah agenta. Vendar upoštevajte, da lahko deaktiviranje piškotkov omeji uporabo storitve.

Podrobneje so piškotki, navedeni v naslednjem pregledu, nastavljeni pri uporabi storitev. Po eni strani so to tako imenovani piškotki prve osebe, ki jih uporabljamo sami, po drugi strani pa piškotki tretjih oseb, ki jih za doseganje določenih namenov nastavijo tretje osebe.

7. Trajanje hrambe vaših osebnih podatkov

Načeloma vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno za namen, za katerega so bili podatki zbrani. Do daljše hrambe pride, če veljajo zakonski roki hrambe ali če ste izrazili soglasje za hrambo za daljše časovno obdobje.

Registracijski podatki bodo izbrisani najpozneje šest mesecev po dokončni prekinitvi pogodbe o uporabi portala ali izbrisu uporabniškega profila.

8. Vaše pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

8.1 Pravica do dostopa

Kadar koli lahko zahtevate informacije o svojih osebnih podatkih, ki jih obdelujemo. Imate pravico dobiti kopijo podatkov, ki jih obdelujemo o vas.

8.2 Pravica do popravka, pravica do izbrisa

Imate pravico zahtevati popravek nepravilnih ali nepopolnih osebnih podatkov v zvezi z vami.

Prav tako imate pravico zahtevati izbris osebnih podatkov v zvezi z vami, če in kolikor niso več potrebni za namen obdelave, če ste preklicali privolitev, na kateri je temeljila obdelava, ali če nasprotujete obdelavi in če ni druge pravne podlage za obdelavo ali če je bila obdelava nezakonita. Vaše osebne podatke bomo izbrisali na vašo zahtevo, če teh podatkov ne potrebujemo nujno za izpolnitev pogodbe ali če smo jih zakonsko obvezani hraniti.

8.3 Pravica do omejitve obdelave

Pravico imate, da od nas zahtevate, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov, če:

  • izpodbijate točnost osebnih podatkov za obdobje, ki nam omogoča, da preverimo točnost osebnih podatkov;
  • je obdelava nezakonita in zavračate izbris osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
  • osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, vi pa jih potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali
  • ste ugovarjali obdelavi v skladu s čl. 21(1) SUVP, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi družbe Jungheinrich AG prevladajo nad razlogi na vaši strani.

8.4 Pravica do prenosa podatkov

Pravico imate, da osebne podatke, ki se nanašajo na vas in ste nam jih posredovali, prejmete v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki ter da te podatke nemoteno posredujete drugemu upravljavcu, če:

  • obdelava temelji na privolitvi v skladu s točko (a) člena 3(1)(a) Uredbe (ES) št. 6(1), stavek 1, točka (a), ali člena 6(1), stavek 1, točka (a). 9(2)(a) ali na podlagi pogodbe v skladu s točko (b) člena 6(1), stavek 1, točka (b) SUVP in
  • se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

Pravico imate, da osebne podatke posredujemo neposredno od nas drugemu upravljavcu, če je to tehnično izvedljivo.

8.5 Pravica do ugovora

Iz razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico kadar koli ugovarjati obdelavi osebnih podatkov v zvezi z vami, ki temelji na členu 2. 6(1), stavek 1, točka e) ali f) Splošne uredbe o varstvu podatkov. Vaših osebnih podatkov nato ne bomo več obdelovali, razen če obstajajo nujni zakoniti razlogi za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali če se obdelava uporablja za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

8.6 Pravica do preklica soglasja

Privolitev za obdelavo podatkov lahko kadar koli umaknete, in sicer neformalno in brez navedbe razlogov. Umik ne vpliva na zakonitost do tedaj opravljene obdelave.

Vsa vprašanja v zvezi z uveljavljanjem vaših pravic naslovite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov v okviru zgoraj navedenih kontaktnih možnosti.

9. Povezave do drugih spletnih mest

Povezave v naših storitvah se lahko nanašajo na druga spletna mesta družbe Jungheinrich AG. Pri tem se izrecno uporablja ustrezna politika zasebnosti, ki je zagotovljena v ta namen in prikazana na ustreznih spletnih straneh. Enako velja za morebitne povezave do zunanjih spletnih strani tretjih oseb. Odgovornost za obdelavo podatkov lahko najdete tudi v ustreznih informacijah o varstvu podatkov.

10. Posodobitve te politike zasebnosti

Ta pravilnik o zasebnosti bomo posodobili, če bo to potrebno zaradi pravnih ali dejanskih razlogov. Prosimo, da se redno seznanjate s trenutnim stanjem te politike.

Junij 2023

Imate vprašanja?