+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
Stage Električni paletni vozički

Električni paletni viličar

Električni nizkodvižni viličarji – zmogljivi in z nizkimi zahtevami vzdrževanja

Električni paletni viličarji Jungheinrich so prilagojeni zahtevam različnih namembnosti uporabe na področju upravljana skladišč in logistike. Ponujamo električne nizkodvižne paletne viličarje za razvažanje blaga v trgovinah ali ozkih skladiščih, ter za prevoz blaga na kratke, srednje in dolge razdalje. Vsi naši viličarji so izjemno enostavni za upravljanje in z lahkoto prevažajo blago, težko do 3,5 tone.

Z našimi električnimi paletnimi viličarji svoje zaposlene razbremenite fizičnih naporov, kot tudi znižate obratovalne stroške. To omogoča elektromotor, ki deluje po inovativnem trifaznem tokovnem principu. Trifazni tok, ki ga napaja običajno električno omrežje, je dejansko bolj ekonomičen kot enosmerni tok. Poleg tega omejuje obrabo komponent in porabo potrošnega materiala, zaradi česar so modeli Jungheinrich še posebej enostavni za vzdrževanje in stroškovno učinkoviti.

Električni nizkodvižni viličarji so kos različnim izzivom

Električni nizkodvižni paletni viličarji se dokazujejo kot učinkoviti pomočniki pri natovarjanju, raztovarjanju in prevozu blaga. Pri nas boste našli pravšnjega za svoje potrebe, ne glede na to ali ga potrebujete za premagovanje kratkih ali dolgih razdalj,  z načinom vožnje “hoja poleg vozila” ali s stojiščem oziroma sediščem za voznika.

V praksi je dolžina transportnih poti v vašem podjetju tista, ki določa, kateri model nizkodvižnega paletnega viličarja je pravi za vas. Za hitro nakladanje in razkladanje blaga priporočamo električni paletni viličar EJE (za kratke razdalje) oziroma ERE (za srednje razdalje),  za prevažanje težkega tovore na dolge razdalje pa boste najučinkovitejši z zmogljivim in varnim električnim paletnim viličarjem ESE.  V vsakem primeru boste pri nas našli viličar, ki popolnoma zadovoljuje vaše potrebe.

Vstopni modeli - za občasen prevoz lažjega blaga.

Modeli za kratke poti - z načinom vožnje "hoja ob viličarju" za prevoz blaga do 3,5 tone, na kratkih razdaljah, z zmerno intenzivnostjo. 

Modeli za srednje dolge poti -  z načinom vožnje "hoja ob viličarju" ali s stojiščem za voznika za prevažanje tovora do 3,5 tone na srednje dolgih razdaljah.

Modeli za dolge poti - opremljeni s kabino in ergonomskim sedežem za voznika in nosilnostjo do 3,3 tone za neprekinjeno uporabo v logistiki.


Za lahke, nizkointenzivne transportne naloge

Viličarji niso vedno predmet neprekinjene uporabe v eno ali večizmenskem delu. Za nezahtevne aplikacije zato ponujamo cenovno ugodne osnovne modele.

Za kratke proge v načinu hoje

Ročni električni paletni viličarji so preprosti za upravljanje, izredno okretni in varni v vsaki podrobnost. Do 25 % manjša poraba energije.

Za srednje razdalje kombiniran način hoje/vožnje

Idealen je za transport na srednje dolgih poteh. Je izredno robusten, zanesljiv in varen. Zaradi inovacijskih možnosti je najbolj pripravljen na vaše zahteve. 

Za dolge proge ergonomično s sedežem

Za horizontalni prenos tovora do 2 ton ni nič boljšega kot električni nizkodvižni viličar z bočnim sedežem ESE – ergonomska vozila s stranskim sedežem družbe Jungheinrich.

Paletni viličar za vaše potrebe

S paletnim viličarjem ni le mogoče na hitro in varno pripeljati palete od točke A do točke B, temveč jih lahko odložite tudi na povišanih površinah. Za vsako transportno pot in višino dviga imamo za ustrezno rešitev. Tudi pri financiranju električnega paletnega viličarja vam rade volje svetujemo.

Paletni viličar: Od šprinterjev do specialistov za vzdržljivost

Kateri paletni viličar je primeren, je odvisno med drugim tudi od transportne poti. Ali prevozite v svojem skladišču le kratke razdalje? Potem uporabite naše električne paletne viličarje samo za način hoje za prilagodljive transporte. Poleg tega omogočajo naše rešitve z voznikovim stojiščem in optimiziranim vzmetenjem vozniku udobno vožnjo, ki ne obremenjuje njegove hrbtenice, čeprav bi vozil na neravnih tleh. 

Na srednjih razdaljah se najbolje vozite z električnimi viličarji v kombiniranem načinu hoje in vožnje, medtem ko na daljših poteh najbolj učinkovito deluje naš električni viličar z bočnim sedežem v načinu vožnje.

Viličar v vseh velikostih

Poleg dolžine ima tudi širina hodnika v vašem skladišču ključni pomen za izbiro viličarja. Če v vašem obratu prevladuje zlaganje v bloke in imate ozke hodnike, je za vas najboljša varianta paletni viličar s kompaktno širino. V nasprotju s tem nudijo naprave z večjo širino na dolgih progah in v širokih hodnikih vašim sodelavcem med vožnjo posebno udobje.

Različni paletni viličarji za različne višine dviga

Z dvižnimi zmogljivostmi med 1 in 3 tone, transportirajo naši paletni viličarji blago vedno varno do cilja - bodisi na tleh bodisi v višino. Z našimi električnimi teleskopskimi paletnimi viličarji je povsem enostavno doseči višino med 1600 in 3000 milimetrov. Hkrati ga lahko vaši zaposleni uporabijo kot delovno mizo z ergonomsko optimalno višino. Če gre pri vas višje – višina dviga do okoli 5350 mm – potem je najbolje, da izberete naš ročni viličar z visokim dvigom.

Ročni viličar v dvoetažnem formatu 

Paletni viličar za nizki dvig in paletni viličar za visok dvig v enem: Naši viličarji z dvojnimi vilicami zajamejo hkrati dve evro paleti in so sposobni prevažati tovor do dve toni. V primerjavi z običajnimi viličarji premagujejo naši električni ročni viličarji transportne poti znotraj obrata zato dvakrat hitreje. S tem se jasno stopnjuje učinkovitost vašega skladišča. 

Imate vprašanja?