+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
Stage Prikolica vlačilca

Prikolica vlačilca

Prikolica vlačilca za vsako zahtevo

Vlačilec sestoji iz vlačilca ter najmanj ene prikolice,  običajno pa jih je več. Primeren je, če je treba v skladiščih in proizvodnih halah prevažati različne tovore, saj lahko vlačilec za sabo vleče različne prikolice.

Ravno pri izdelavi ob pravem času je odločilna točna oskrba in odstranjevanje materialov iz proizvodnih strojev. Uporaba klasičnih viličarjev hitro doseže svoje meje, kajti v večini primerov je treba uporabljati več vozil hkrati. Vendar pa to pomeni višje naložbe in posledične stroške ter zaradi povečanega prometa večje tveganje za nesreče. Prikolice vlačilca so prava alternativa, ker se eden za drugim odpelje vlak večjega števila strojev, na katerih so na različnih prikolicah različne vrste blaga, kar posledično povzroča nižje stroške. Poleg tega tudi pomiri stanje prometa v proizvodnji in skladišču.

Prikolica: dve različici, veliko možnosti uporabe

S prikolicami vlačilca transportiramo različna bremena. Pri tem lahko izbirate med dvema osnovnima variantama: prikolice v načinu izdelave kot portalne (različica GTP) in v način izdelave z E-okvirjem (različica GTE). Kot vemo iz dolgoletnih izkušenj, potrebujejo posebne akcije tudi specialna vozila za talni transport. To še posebej velja za naloge, pri katerih težave za serijska vozila predstavljajo obratovalno pogojene transportne potrebe, nenavadne vrste blaga ali zapletene razmere na prostoru. Zato prilagodimo svoje prikolice na individualni namen uporabe stranke. Tako združujemo kakovost in donosnost serijske proizvodnje z individualnimi zahtevami svojih strank. To omogoča dosledna modularna zasnova celotnega programa Jungheinrich.

Naše robustne portalne prikolice (GTP 110/210/216) lahko fleksibilno in ekonomično prevažajo velike in težke tovore, ki lahko tehtajo maksimalno 1.600 kilogramov. Zaradi možnosti obojestranskega nalaganja prikolic je mogoče prevoziti menjajoče se poti z istim vlačilcem. Industrijske prikolice so dobavljive z dvema krmilnima sistemoma: po izbiri s preprostim principom krmilnih koles/valjev v ne vrtljivih vilicah ali s sistemom za ohranitev stabilnost smeri v tesnih prostorskih razmerah, pri čemer so istočasno soudeležena vsa kolesa pri krmiljenju vozila. S tem preprosto nastanejo bolj praktično uporabno. 

Kompaktne in priročne prikolice vlačilca z E-okvirjem (GTE 106/212/312) so primerne tudi za večje in težje dele – do 1200 kilogramov –  za prevoz strojnih delov iz skladišča na montažno lokacijo. Deli se prevažajo na paletah (veliki tovorni nosilci), tako da je mogoče prikolice enostavno natovoriti in fleksibilno uporabiti. GTE-ja lahko poljubne priključite, tako da je zagotovljeno natovarjanje/raztovarjanje na obeh straneh. Sredinska os poskrbi za zelo dobro ohranjanje smeri: tudi kadar je treba za sabo vleči več prikolic in so prostorske razmere ozke, sledijo prikolice natančno pot, ki jo ubere vlačilec. Tako lahko vozniki varno vozijo izven in znotraj regalnega hodnika in se brez težav izognejo oviram. Priključitev in odklop je narejena mimogrede. 

Obsežen portfelj, ki presega individualni proizvod

Za prikolice vlačilca, ki so opremljene individualno glede na vaš namen uporabe, imamo seveda ustrezne vlačilce. Uporabljate pa jih lahko tudi kot viličarske prikolice ali kot kompletno rešitev: celotno načrtovanje skladišča, pri katerem regali in vozilo tvorijo sistem, v katerem med seboj skladno delujejo. To je smiselno za točno opredeljene, taktirane poteke procesov – na primer pri oskrbi in odstranjevanju strojev. Tu je koristna vključitev vlačilcev s priklopniki v sisteme vodenja in upravne programe dobra. Naše svetovanje na področju sistemov se začne točno pri tej točki. Pokazali vam bomo sredstva in poti, kako lahko svoje procese proizvodnje načrtujete bolj racionalno in učinkovitejše. Pri družbi Jungheinrich dobite vse na enem mestu, vključno s servisom naših izdelkov in sistemov. 

Imate vprašanja?