+386 1 561 04 96 Direktna številka servisne službe Rabljeni viličarji
Kontaktni obrazec
Novičke
Kontrolni seznam
JUNGSTARS: S temi namigi ste povsem na pravi poti

Kontrolni seznam za vaš nakup rabljenega viličarja

V opranem in poliranem stanju se rabljeni viličar JUNGSTARS sveti kot nov – cena je prava – enkrat priložnost za nakup. Kaj res? Še bolj kot pri nakupu novega vozila je pri nakupu rabljenega viličarja pomemben temeljit inšpekcijski pregled.


Le kdo še danes ve, koliko kilometrov je do sedaj v svojem življenju pretekel, ali kako zelo je bil preobremenjen zaradi voznikov in katere napake se skrivajo pod karoserijo? 

Za odpravo te pomanjkljivosti pomaga naš kontrolni seznam za nakup rabljenega viličarja. Na podlagi devetih meril lahko temeljito preverite svoje vozilo.

Content Kontrolni seznam 1 Strokovnjak pri kontroli uporabe vozila

Pomembno vprašanje bi si morali postaviti že na začetku: je viličar zares pravi pripomoček za vaš primer uporabe? Ali sploh ustreza vašim lokalnim razmeram? Upoštevajte višine prehodov in širine delovnega hodnika! Namig: naj strokovnjak z vami preveri uporabo!


Content Kontrolni seznam 2 Ali so bili deli zamenjani?

Poglejte tipsko oznako in diagram preostale nosilnosti. Ali so pravilno nameščeni? Ali se dejansko nanašajo na obstoječi teleskop in vse priključke? Lahko bi bili zamenjani deli ali celotni teleskop.


Content Kontrolni seznam 3 Navodila za obratovanje in poročila o servisiranju

Tudi navodila za obratovanje vam morajo predati. Povrhu morajo biti vse nalepke in opozorilo v pravem jeziku. Ali obstaja trenutno poročilo o kontroli po FEM, ki dokazuje, da je bil viličar preskušen v skladu s predpisi o preprečevanju nesreč?


Content Kontrolni seznam 4 Pregled motorja

Pogled nakladalnega viličarja ne nadomešča poskusne vožnje. Izvedite funkcijski preizkus! To se začne pri vozilu z izgorevalnim motorjem pri hladnem zagonu: nastaja povečan razvoj dima?


Content Kontrolni seznam 5 Pregled teleskopa

Kontrola je potrebna tudi pri teleskopu: Preverite, ali je zrak med profili teleskopov in nosilci vilic. Ali popustijo teleskop in vilice pod obremenitvijo?


Content Kontrolni seznam 6 Preverjanje vilic

V nadaljevanju vam priporočamo, da si natančno ogledate vilice in njihova držala, če je možno prepoznati razpoke. Aretirni mehanizmi morajo biti na mestu in brezhibno delovati. Izmerite v prepogibu vilic debelino!


Content Kontrolni seznam 7 Krmiljenje

Preverite krmiljenje vozila; ali viličar ohrani smer vožnje?


Content Kontrolni seznam 8 Zaviranje

Tudi zavore morajo biti intaktne in učinkovati enako na obeh straneh. Ali deluje parkirna zavora?


Content Kontrolni seznam 9 Razsvetljava

Preverite razsvetljavo: ali so vse svetilke in žarometi funkcionalni? Kabel in priključki morajo biti brezhibni in osvetljeno ohišje ne sme vsebovati vlažnosti.


Content Kontrolni seznam 10 Baterija

Naslednja kontrola je stanje baterije, če gre za električni viličar. Zeleni in beli kristali na polih kažejo na sulfat in če so celice obokane na zven, je to zagotovo znak visoke starosti. Oboje lahko vodi do izpada baterije.


Content Kontrolni seznam 11 Pnevmatike

Obraba pnevmatik je vedno pomembno vprašanje. Preverite pnevmatike! Ste poškodovani? Ali obstajajo urezi ali odlomi? Ali je tako imenovana oznaka obrabe (indikator obrabe pnevmatike) še vedno jasno vidna?


Content Kontrolni seznam 12 Karoserija

Zdaj pa je na vrsti karoserija. Ali je moč prepoznati zarjavela mesta? Ste odkrili udrtine ali deformacije? Kar ne smemo pozabiti: jamstvo. Kaj vam ponudi prodajalec, drugače povedano: kot dolgo in za katere značilnosti/dele/opremo velja?


Content Kontrolni seznam 13 Test na licu mesta

Poskusna vožnja na dvorišču prodajalca ne nadomešča poskusa med realno uporabo. Prodajalec vam v najboljšem primeru ponuja možnost, da testirate vozilo na lastnem dvorišču. Tako lahko najbolje preverite stanje viličarja.

Imate vprašanja?