Stage – podjetje Henkel
Lastniški sistem WMS v skladiščih s tremi hodniki

Uporaba našega lastniškega sistema za upravljanje skladišča pri Henklu

Henkel je vodilni proizvajalec detergentov znanih blagovnih znamk, kot so Persil, Schwarzkopf in Pritt, na ruskem trgu. V ruskem mestu Perm je bilo sredi zime zgrajeno učinkovito distribucijsko središče: krajše dostavne poti zagotavljajo večjo trajnost.

Skladišče in proizvodnja podjetja Henkel v Rusiji obratujeta 24 ur na dan, sedem dni v tednu. S ciljem optimizacije logističnega procesa so v ruskem mestu Perm zgradili visokoregalno skladišče s prostorom za približno 20.000 palet. Zaradi svoje neposredne bližine območju proizvodnje in izboljšane učinkovitosti dostavnih poti je to rešitev, ki zmanjšuje tudi emisije CO2. Eden največjih izzivov pri projektu so bile zimske vremenske razmere v Rusiji. Da bi zagotovili dosledno spoštovanje vseh rokov, smo morali projekt načrtovati izjemno natančno.

Alexey Shilo
Vodja logistike v podjetju Henkel Russia Laundry & Home Care

»Odlično vodenje in kreativne rešitve, ne glede na zahtevnost naloge, so značilne poteze sodelovanja s podjetjem Jungheinrich.«

Lastniški sistem WMS v skladiščih s tremi hodniki

Jedro logističnega središča s površino 12.500 kvadratnih metrov je vozna pot s tremi hodniki v skladišču z zmogljivostjo skoraj 20.000 palet, skladiščno višino 26 metrov in 10 skladiščnimi etažami.
Da bi zagotovili neprekinjen proces proizvodnje in skladiščenja, smo za upravljanje skladišča uvedli naš sistem WMS. Ta omogoča upravljanje tako ročnih kot samodejnih postopkov v skladišču. Z uvedbo tega sistema smo omogočili dinamično upravljanje komisionirne postaje kot postopek polnjenja, ki je v največji možni meri prilagojen zahtevam stranke.
Optimizacija logističnih procesov je pomenila skrajšanje dostavnih pot za nekaj sto tisoč kilometrov in zmanjšanje emisij CO2 za 366 ton na leto.

Kreativne rešitve, ne glede na zahtevnost naloge

»Pomembno merilo pri izbiri partnerja je bila maksimalna prilagodljivost, potrebna za izpolnjevanje Henklovih strogih zahtev. To pomeni tudi izpolnjevanje najvišjih varnostnih standardov in spoštovanje kratkih projektnih rokov. Poleg tega je projekt tudi s finančnega vidika moral ostati na primerni ravni,« pove Alexey Shilo, vodja logistike v podjetju Henkel v Permu. Takole nadaljuje: »Jungheinrich ima močno ekipo, ki se izkazala tudi v najtežjih delovnih pogojih. Sodelovanje z Jungheinrichom zaznamujejo naslednje značilnosti: odlično vodenje, usklajevanje projekta kot celote, dosledno spoštovanje projektnih rokov in kreativne rešitve tudi za najtežje naloge.«

Imate vprašanja?