+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
Stage – primeri strank
Najvišje visokoregalno skladišče v Švici

V sodelovanju z nami je podjetje EMS-Chemie v rekordnem času povečalo kapaciteto skladišča

Iz švicarskega kantona Grisons v svet: Podjetje EMS-Chemie AG iz Domat/Emsa je globalni akter v več sektorjih. Zaradi nadaljevanja rasti so Jungheinrichu zaupali postavitev in upravljanje svojega tretjega visokoregalnega skladišča. Rekordni projekt – tako po trajanju gradnje kot po obsegu.

Razširitev na omejeni površini

Skupina EMS je globalno specializirano podjetje na področjih polimernih materialov in finih kemikalij. Pred začetkom projekta z Jungheinrichom sta na sedežu podjetja v Domat/Emsu v švicarskem kantonu Grisons stali dve visokoregalni skladišči. Nadaljnje širjenje je podjetju EMS Chemie narekovalo povečanje skladiščne kapacitete.

Naša naloga je bila: postavitev tretjega visokoregalnega skladišča z 12.800 paletnimi mesti na čim manjši površini, v čim krajšem času in ob neprekinjenem izvajanju dejavnosti. Toda gradbena parcela je mejila na tranzitno cesto. Predvideno skladiščno kapaciteto je bilo mogoče zagotoviti samo z vertikalno gradnjo. Zaradi tega je projektni objekt dobil nenavadne dimenzije. 3. visokoregalno skladišče z merami 44 m x 15 m je tako postalo najvišje avtomatizirano visokoregalno skladišče v Švici.

Montaža in začetek obratovanja že v nekaj tednih

V okviru naročila smo bili med drugim odgovorni za načrtovanje, dobavo, montažo in začetek obratovanja skladišča. Obstoječi sistem s transportnimi trakovi v odpremni hali smo prilagodili, novi objekt pa integrirali v kompleksni sistem za upravljanje skladišča podjetja EMS Chemie. V 14 tednih je naša ekipa v Domat/Emsu porabila 1.000 ton jekla, 500.000 vijakov, 11 kilometrov opornikov in 55 kilometrov paletnih nosilcev. Predvidena nosilnost posamezne palete je 1,3 tone, zato smo uporabili 70 centimetrov debele talne plošče za velike obremenitve.

Visoko zmogljivost je narekovala predvsem tehnologija, uporabljena pri gradnji, pa tudi dimenzije hale in časovno načrtovanje. Konstrukcijske elemente podpornih plošč za velike obremenitve smo pripeljali s helikopterjem. Že zaradi same višine zgradbe in zračnih tokov smo morali uporabiti posebne priključke. Oba naša nakladalna žerjava smo dvignili skozi strešne odprtine v prostorih med regali. Za to smo uporabili največji premični žerjav na svetu. Izjemno sposoben vodja projekta na strankini strani nam je olajšal delo na začetku izvajanja projekta in pri sami gradnji. Skrbel je za dobro komunikacijo med nami in vključenimi podjetji iz drugih panog. Stvari so sedle na svoje mesto in razširjeno skladišče z vsemi prilagoditvami je lahko začelo delovati 10 tednov pred iztekom predvidenega roka.

24-urna celovita storitev

Ali je naloga opravljena? Da, a ne končana. Naša ekipa je poskrbela za nemoteno izvajanje delovnih postopkov tudi po začetku obratovanja visokoregalnega skladišča. Podjetje EMS-Chemie AG je z nami sklenilo pogodbo o podpori, ki med drugim vključuje 24-urne nujne servisne storitve. Za servisiranje in vzdrževanje v obratu skrbimo z več kot 100 servisnimi inženirji po vsej Švici.

Imate vprašanja?