+386 1 561 04 80 Direktna številka servisne službe Splošna telefonska številka
Kontaktni obrazec
Novičke
Stage – podjetje Henkel
Sistem WMS v skladiščih s tremi hodniki

Uporaba našega sistema za upravljanje skladišča pri Henklu

Henkel je vodilni proizvajalec detergentov znanih blagovnih znamk, kot so Persil, Schwarzkopf in Pritt, na ruskem trgu. V ruskem mestu Perm je bilo sredi zime zgrajeno učinkovito distribucijsko središče.

Skladišče in proizvodnja podjetja Henkel v Rusiji obratujeta 24 ur na dan, sedem dni v tednu. S ciljem optimizacije logističnega procesa so v ruskem mestu Perm zgradili visokoregalno skladišče s prostorom za približno 20.000 palet. Zaradi svoje neposredne bližine proizvodnji in izboljšane učinkovitosti dostavnih poti je to rešitev, ki zmanjšuje tudi emisije CO2. Eden največjih izzivov pri projektu so bile zimske vremenske razmere. Da bi zagotovili dosledno spoštovanje vseh rokov, smo morali projekt načrtovati izjemno natančno.

Alexey Shilo
Vodja logistike v podjetju Henkel Russia Laundry & Home Care

»Odlično vodenje in kreativne rešitve so značilne poteze sodelovanja s podjetjem Jungheinrich, ne glede na zahtevnost naloge.«

Sistem WMS v skladiščih s tremi hodniki

Jedro logističnega središča s površino 12.500 kvadratnih metrov je transportna pot s tremi hodniki v skladišču z zmogljivostjo skoraj 20.000 palet, skladiščno višino 26 metrov in 10 etažami.
Da bi zagotovili neprekinjen proces proizvodnje in skladiščenja, smo za upravljanje skladišča uvedli naš sistem WMS. Ta omogoča upravljanje tako ročnih kot samodejnih postopkov v skladišču. Z uvedbo tega sistema smo omogočili dinamično upravljanje tako komisionirne postaje kot postopek polnjenja, ki je v največji možni meri prilagojen zahtevam stranke.
Optimizacija logističnih procesov je pomenila skrajšanje dostavnih pot za nekaj sto tisoč kilometrov in zmanjšanje emisij CO2 za 366 ton na leto.

Kreativne rešitve, ne glede na zahtevnost naloge

»Pomembno merilo pri izbiri partnerja je bila maksimalna prilagodljivost, potrebna za izpolnjevanje Henklovih strogih zahtev. To pomeni tudi izpolnjevanje najvišjih varnostnih standardov in spoštovanje kratkih projektnih rokov. Poleg tega je projekt tudi s finančnega vidika moral ostati na primerni ravni,« pove Alexey Shilo, vodja logistike v podjetju Henkel v Permu. Takole nadaljuje: »Jungheinrich ima močno ekipo, ki se izkazala tudi v najtežjih delovnih pogojih. Sodelovanje z Jungheinrichom opisujejo naslednje značilnosti: odlično vodenje, usklajevanje projekta kot celote, dosledno spoštovanje projektnih rokov in kreativne rešitve tudi za najtežje naloge.«

Imate vprašanja?