Stage Avtonomni regalni voziček

Regalni voziček

Regalni voziček za visoko zmogljivost pretoka blaga

Uporaba vozička prinaša veliko prednosti, od visoke zmogljivosti pretoka blaga pri kompletni napolnitvi ali izpraznitev paletnega kanala brez trčenja do optimalne rabe prostora z znižano višino regalov.

Naši sistemi, ki so sestavljeni iz nosilca, nosilnega vozila in stojala za kanale, omogočajo konstantno uporabo skladiščnega prostora. Regal nudi prostor v višini in širini prostora za številne paletne kanale. Poraba nizke višine na raven kanala omogoča učinkovito uporabo skladiščne višine. Kot nosilno vozilo je vsak Jungheinrichov viličar uporaben z dovolj nosilnosti.

Polavtomatsko skladiščenje z avtonomnim regalnim vozičkom

Regalni voziček deluje še posebej učinkovito pri večkratnem uskladiščenju in izskladiščenju v istem paletnem kanalu. Nosilno vozilo dvigne »shuttle« na vilicah in ga vstavi v paletni kanal. Tam vozi samostojno pod skladiščenimi paletami, ne da bi bil povezan z nosilnim vozilom. Ko je odstavljena prva paleta in ste pritisnili gumb za zagon na komandnem terminalu, krmilna naprava samodejno izvede vse potrebne vozne in dvižne premike. Senzorji zaznajo položaj shranjenih palet in tako zagotovijo uskladiščenje in izskladiščenje novih palet iz skladišča brez trkov. Voznik viličarja gre medtem lahko po drugo paleto in začne z naslednjim uskladiščenjem. 

Za uporabnika prijazen terminal ročne radijske komunikacijske naprave

Komandni terminal in krmilnik vozička komunicirata preko dvosmerne radijske povezave. Terminal ročne radijske komunikacijske naprave je ergonomsko nameščen znotraj voznikovega vidnega polja. Z jasno razporejenimi funkcijskimi tipkami in jasnim informacijskim prikazom je upravljanje enostavno. Terminal se lahko uporablja bodisi mobilno bodisi preko zaslona na dotik na obstoječem podatkovnem radijskem terminalu.

Fleksibilnost variante Shuttle sistema 

Različne variante sistema z vozički »Shuttle« omogočajo manipulacijo različnih nosilcev tovora kot evro palete ali industrijske paleta v isti regalni sistem. Pri tem senzorji samodejno prepoznajo velikost palet. Tudi uskladiščenje in izskladiščenje po LIFO-metodi (Last-in-First-out, zadnji notri – zadnji ven) ter FIFO-metodi (First-in-First-out, prvi noter, prvi ven) je možno zlahka izvesti. Pri popolni izpraznitvi kanala prinese regalni voziček avtomatično vsako paleto kanala k strani izskladiščenja, kjer ga prevzame viličar in ga pripelje na mesto izdaje blaga. To funkcijo se lahko uporablja, tudi kadar ni treba izskladiščiti vseh palet, ampak samo določen del. Če ne pride do uskladiščenja in izskladiščenja, lahko vse palete avtomatično pripravite na stran. Za učinkovito delovanje hladilnega skladišča je še posebej pomembna visoka stopnja izkoriščenosti prostora. Paletni voziček v izvedbi za globoko hlajenje omogoča možnosti uporabe do –30 °C. Drugi sklop baterij s polnilno postajo bistveno poveča njegovo pripravljenost za delovanje.

Sistem z vozički shuttle s sistemom za zaščito oseb

Pri večjih regalnih sistemih je mogoče z ročnim radijskim terminalom izbrati maksimalno 69 različnih nosilcev. V ta namen voznik enostavno spremeni kodo na ročnem radijskem terminalu, da doseže naslednji prenosnika (angl. »Carrier«). Izbirni sistem osebne zaščite zavaruje dostop do paletnega kanala ali do delovnega hodnika pred nepooblaščenim dostopom. Če pride do alarma, se bo večkanalni regalni voziček s pomičnimi nosilci ustavil. Za pooblaščene viličarje, ki so samodejno zaznani, ni ovir pri upravljanju regalov.

Imate vprašanja?