Čitalec črtnih kod

Varno in hitro zaznavanje, preprečevanje napak

Povečajte sliko z miškinim kazalcem.

Spletno povpraševanje

Osnovne lastnosti

 • Varno in hitro zaznavanje
 • Žična ali brezžična povezava
 • Odčitavanje tudi z razdalje 13 metrov
 • Pravilno stanje zalog – nezahtevna inventura
 • Ročno ali samodejno
 • Konfiguracija po meri

V sodobnem skladišču z visokim pretokom blaga je treba zagotoviti varnost delovnih postopkov in hkrati privarčevati čas. Zlasti pri komisioniranju so napake osebja pogoste (v povezavi s skladiščnim mestom, artikli in številom artiklov). Z uporabo čitalcev črtnih kod je mogoče preprečiti napake. Jungheinrich ponuja optimizirane, industrijske čitalce črtnih kod in strokovno svetovanje.

Pregled prednosti

 • Pregled in prednosti
 • Opis samodejnega skenerja
 • Izbira črtnih kod in čitalcev črtnih kod
 • Opis ročnega skenerja
 • Samodejno prepoznavanje Jungheinrich

Prikaži podrobno predstavljene prednosti

Podrobno predstavljene prednosti

Pregled in prednosti

Registriranje črtnih kod v brezžičnem lokalnem omrežju omogoča skladiščnemu osebju sprotno potrditev in nadziranje komisioniranja. Napake se takoj zaznajo, zato jih je mogoče pravočasno popraviti. Napačne dostave se preprečijo in tako kakovost raste. Jungheinrich ponuja v te namene robustne ročne ali samodejne čitalce črtnih kod, ki se po kabelski ali brezžični povezavi uporabljajo v brezžičnem terminalu. Črtne kode je mogoče skenirati tudi z ročnimi terminali, ki delujejo kot PDA z vdelanim skenerjem in so po brezžičnem lokalnem omrežju povezani s skladiščnim informacijskim sistemom.

Opis ročnega skenerja

V brezžičnem lokalnem omrežju je osebje običajno prek brezžičnega ali ročnega terminala obveščeno o mestu naslednjega uskladiščenja/izskladiščenja. Če so skladiščna mesta in artikli/palete opremljeni s črtnimi kodami, lahko osebje skenira črtno kodo skladiščnega mesta in artikla. Če skladiščni informacijski sistem zazna napako, je osebje o tem takoj obveščeno, tako se prepreči napake. Pri uporabi programske opreme/vmesnika v brezžičnem terminalu je treba po skeniranju črtne kode pogosto pritisniti še tipko (denimo TAB ali ENTER), da programska oprema preklopi v naslednje polje ali potrdi postopek. Čitalec črtnih kod je mogoče programirati tako, da se to zgodi samodejno po skeniranju črtne kode.

Opis samodejnega skenerja

Samodejni čitalec črtnih kod je nameščen na nosilcu vilic vozila in se sproži samodejno denimo s senzorjem bremena med roglji vilic. Ko skener registrira ID palete, logistični vmesnik Jungheinrich obdela ID in ga pošlje v skladiščni informacijski sistem. S tem se privarčuje zelo veliko časa in ne prihaja do zamenjav.

Samodejno prepoznavanje Jungheinrich

Kombinacija različnih sistemov prepoznavanja (RFID, samodejni čitalec črtnih kod ali ročni čitalec črtnih kod) omogoča izvedbo rešitev po meri na podlagi preverjenih standardnih kombinacij. V povezavi z logističnim vmesnikom ponujajo povsem integriran in popoln informacijski tok iz prvega registriranja palete do uskladiščenja na ciljnem skladiščnem mestu. Maksimalna varnost delovnih postopkov je zagotovljena z rešitvijo, ki je prilagojena procesom v vašem skladišču.

Izbira črtnih kod in čitalcev črtnih kod

Izbira čitalcev črtnih kod, tipa črtnih kod, velikosti črtnih kod in materiala nalepk ter ustrezna oddaljenost za skeniranje zahtevajo veliko izkušenj. Jungheinrich ponuja na teh področjih strokovno svetovanje in izvedbo.

Spletno povpraševanje

Jungheinrich, d.o.o.

Prodaja:  +386 1 561 04 85
Najem:    +386 1 561 04 90
Servis:     +386 1 561 04 98
Centrala: +386 1 561 04 80

E-mail: info(at)jungheinrich.si